Unitat contra el feixisme i el racisme la Garrotxa ha convocat una assemblea, urgent, per demà al local del Consell Municipal de Cooperació d'Olot. L'objectiu de la reunió és escollir una resposta als actes commemoratius de l'inici de la Guerra Civil. És a dir, una memòria del 18 de juliol del 1936 i de les seves conseqüències. El cartell d'anunci de la commemoració des de fa dies està a Internet sota la responsabilitat de Acción Juvenil Española (AJE), amb el suport d'organitzacions de definició catòlica.

José Luis Corral (cap estatal d'AJE) ha confirmat la previsió de l'acte a Olot, al qual, segons ell, assistiran unes 100 persones. El programa preveu una missa a l'església del Carme, un recordatori als prats del Triai i un dinar, amb parlaments, al restaurant La Deu.

Corral ha assenyalat que no necessiten de cap permís del municipi per causa de la privacitat que representen una missa i un dinar. Pel que fa a l'acte del Triai consistirà a posar un ram de flors a la creu que recenment ha estat adequada a la llei de la Memòria Històrica. Pel que fa al fet d'haver escollit Olot, Corral ha explicat que es tracta d'actes que es fan a diferents localitats de l'Estat. Segons ha precisat, a petició dels militants locals.

L'Ajuntament d'Olot, ahir a la nit, va demanar als olotins que "no responguin a manifestacions que poden alterar la convivència". També ha anunciat que s'ha posat en contacte amb "organismes competents" per desconvocar-lo. A més, s'ha mostrat disconforme amb un esdeveniment que atempta contra els valors democràtics i la convivència.