Els Banys Vells de Banyoles, situats a tocar de l'Estany, al passeig Lluís Marià Vidal, estan ultimant els detalls per tal de reobrir la setmana vinent. Durant l'últim mes, una empresa hi ha treballat intensament, amb el suport de les brigades municipals, perquè pugui presentar una imatge totalment renovada i més adient d'un espai privilegiat al costat de l'emblema de Banyoles, l'Estany -segons ha informat l'Ajuntament.

Concretament, s'ha repintat i s'han repassat tots els materials de fusta dels Banys Vells; a més de millorar la instal·lació elèctrica i d'il·luminació, reformar-se les passeres, repassar-se la coberta, remodelar la façana i fer possible l'accés als labavos des del passeig, entre d'altres petites actuacions.

Les obres han costat 28.000 euros, que afegint-hi les despeses de les brigades de l'Ajuntament s'acosten als 40.000 euros. L'Ajuntament té previst recuperar aquesta inversió amb la seva explotació. Els nous concessionaris del servei, i per tant, els responsables de la gestió dels Banys Vells, són els joves Àngel Maldonado i Núria Jordana, guanyadors del concurs públic que oferiran un servei de bar. Ahir al matí, l'alcalde de Banyoles i el regidor de Medi ambient van visitar les obres ja acabades.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va explicar que "li convenia una rentada de cara als Banys Vells i millorar la imatge". Noguer va explicar que "la idea és poder obrir els Banys Vells com més mesos millor, i no només a l'estiu. En un futur, volem que pugui obrir tot l'any".