No a la MAT demana portar el ramal del TAV als jutjats

Reclama als ajuntaments de Santa Coloma i Riudarenes, al Consell Comarcal i a la Diputació de Girona que actuïn jurídicament

10.08.2013 | 06:30
La segona trobada dels veïns de la Selva contraris a la MAT va demanar la col·laboració de les institucions.
La segona trobada dels veïns de la Selva contraris a la MAT va demanar la col·laboració de les institucions.

La plataforma de veïns de Santa Coloma i Riudarenes contraris a la construcció del ramal de la MAT que ha de servir per alimentar el TAV va celebrar dijous al vespre la seva segona reunió, una trobada en la qual es va acordar instar les administracions a actuar jurídicament per impedir que es dugui a terme aquesta obra. Entre els assistents a la reunió hi havia representants de la Plataforma No a la MAT, que van remarcar la importància d'aconseguir que les institucions prengui un paper actiu en aquesta reivindicació.
De la trobada va sorgir l'acord per a l'ajuntament de Santa Coloma de Farners, el de Riudarenes, el Consell Comarcal de la Selva i a la Diputació de Girona a actuar jurídicament de forma contundent contra la MAT. En aquest sentit, des de la plataforma No a la MAT i la seva secció de la comarca de la Selva van lamentar que aquestes administracions no hagin pres un paper protagonista en altres trams de la línia elèctrica d'Alta Tensió. En el cas del ramal de Riudarenes, les associacions van recordar que el termini per presentar recurs d'alçada caduca el proper dia 18 d'agost.
La primera part de l'acte, que es va celebrar a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners, es va dedicar a compartir les darreres notícies en relació al ramal i també sobre el segon tram Bescanó-Santa Llogaia d'Àlguema, que el divendres 2 d'agost va rebre la llum verda definitiva per part del Consell de Ministres, que va aprovar la declaració d'utilitat pública i l'autorització definitiva del projecte.
Durant la trobada d'aquesta plataforma de veïns també es van constituir les primeres comissions de treball amb diferents responsables i es va fixar per al dia 21 d'agost a les vuit del vespre la propera trobada a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma.
L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ja va reiterar dimarts la seva oposició frontal al projecte del ramal de la MAT que ha de servir per alimentar el TAV.
El consistori va anunciar que presentarà al·legacions per intentar que es replantegi el projecte, i que aprofitarà el període d'exposició pública per revisar-lo i per recórrer.
L'Estat va donar el passat 10 de julol llum verda a Red Eléctrica perquè construeixi el ramal i la subestació de la MAT a Riudarenes. De tot el projecte dels 400 kV a les comarques gironines, aquesta és l'obra que estava més endarrerida. Aquesta és una línia que està concebuda, d'una banda, per alimentar el TAV, que a dia d'avui circula per sota de les seves possibilitats i amb menys freqüències, i també per reforçar el subministrament elèctric a la comarca de la Selva. Aquest futur ramal sortirà del tram de la MAT que va de Sentmenat a Bescanó, tindrà 41 torres i una llargada de 17,5 quilòmetres.

Comarques

Consulta l´estat de les platges de la Costa Brava

Consulta l´estat de les platges de la Costa Brava

Un mapa amb dades actualitzades de totes les zones de bany del litoral català amb l'estat de les...

El túnel del Pertús tornarà «al mercat», segons Foment

El túnel del Pertús tornarà «al mercat», segons Foment

El secretari d'Estat d'Infraestructures ha opinat que abans de tornar a licitar el tram és...

El pes de la prevenció contra els incendis

El pes de la prevenció contra els incendis

La realitat s´imposa i el cert és que el planeta està sotmès a un canvi...

UGT denuncia que el pla sanitari no tracta el pressupost ni la situació dels treballadors

UGT denuncia que el pla sanitari no tracta el pressupost ni la situació dels treballadors

El sindicat assegura que al procés engegat per Salut li falta concreció i demana que els agents...

Les comarques de Girona pateixen 83 incendis forestals en només 18 dies

Les comarques de Girona pateixen 83 incendis forestals en només 18 dies

Suposa un terç del total de focs comptabilitzats durant aquest 2017, on les comarques de l'Alt...

Enllaços recomanats: Premis cinema