El Govern català va alertar ahir dels "gravíssims perjudicis per a la hisenda pública" de revocar l'adjudicació de la gestió de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat a l'empresa Acciona, encara que no els ha quantificat.

En una compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es van mostrar convençuts que finalment els tribunals donaran la raó al Govern i mantindran l'adjudicació en mans d'Acciona.

El Govern va assegurar però que "acatarà" la sentència de la justícia. Així ho van afirmar els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, en una compareixença dijous al Parlament. Els representants de l'executiu van insistir que excloure Acciona de la gestió d'ATLL lesionaria l'hisenda pública, ja que l'operació va suposar un ingrés de 298 milions d'euros a la tresoreria de la Generalitat i un impacte potencial de 995 milions en la concessió de 50 anys. A més, Vila va advertir dels greus "prejudicis" sobre el subministrament del servei que suposaria apartar Acciona de la gestió d'ATLL.

El titular de Territori i Sostenibilitat va defensarque "cap tribunal ha anul·lat l'adjudicació d'ATLL Acciona", i que l'únic que s'està discutint en l'àmbit judicial és si les mesures cautelars que sol·licita la Generalitat s'accepten o no. Segons Vila, "el fons de la qüestió", la concessió a Acciona, serà vist pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Vila va recordar que hi ha un vot particular d'un dels magistrats del TSJC que qüestiona la resolució del tribunal, fet que mostra que la justícia "comença a fer seus els arguments del Govern". En aquest sentit, Vila va insistir que l'exclusió automàtica d'Acciona que planteja l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya lesionaria l'interès públic.

El conseller de Territori va assegurar que el Govern ha recorregut les decisions de l'OARCC i del TSJC per "no posar en risc un servei bàsic essencial" com és l'aigua, que es dóna des d'ATLL "amb qualitat i el mínim preu". Per la seva banda, Mas-Colell va posar l'accent en l'efecte negatius de tirar enrere la privatització sobre la hisenda pública.

Vila va aclarir que l'OARCC cau en un "error manifest", ja que el "vici" que denuncia afecta les dues ofertes -d'Acciona i d'Agbar. Segons va explicar el conseller, ambdues ofertes ignoren una part de la periodificació de les actuacions: "Puc deixar molt clar que això afectaria a les dues ofertes, ja que Agbar deixa fora de calendari 6 de les 36 actuacions en la seva oferta".

Els dos consellers va reiterar que la "judicialització del procés" no és "res extraordinari" en una concessió de servei públic "milionària" com és la privatització d'Aigües Ter-Llobregat. Mas-Colell va considerar "normal" el procés judicial i va apuntar que el Govern està "convençut que les coses s'han fet bé".