La constructora de la futura caserna de la policia local de Lloret -Vias y Construcciones- considera ara inassumible el preu del projecte, després d'haver guanyat el concurs públic, i vol fer-hi canvis per abaratir costos. L'Ajuntament no hi està d'acord i la disputa podria acabar amb la rescinsió de la concessió i un nou procés de licitació. De moment, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha fet un requeriment a l'empresa perquè iniciï de manera immiment les obres i aquesta ha posat ja una màquina sobre el terreny, però el consistori tem que podria ser una jugada per guanyar temps.

Les obres de la caserna de la policia haurien d'haver començat el passat 25 de juny, ja que aquell dia ja es va fer l'acte de replanteig. Però anaven passant els dies i l'empresa no començava els treballs. I davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha decidit passar a l'atac i ha fet un requeriment a la companyia on li dóna tres dies per iniciar. La notificació es va entregar divendres i ahir -que acabava el termini- l'empresa va posar una màquina i un treballador sobre el terreny, segons va confirmar l'Ajuntament.

Des del consistori es tem que no sigui l'inici real, sinó una acció per guanyar temps, ja que el problema no és de terminis, sinó de costos. Segons va destacar l'Ajuntament, l'endarreriment es deu a què l'empresa considera ara que el projecte no és assumible amb la proposta guanyadora de la licitació i vol reduir costos. L'empresa va guanyar el concurs per 2,58 milions d'euros, quan el preu de sortida era de 3,7 milions.

"Volen fer un seguit de canvis per abaratir costos. Canvis com canviar l'estructura, alguns pilars o rebaixar la qualitat dels materials", va explicar el regidor de Governació, Jordi Martínez. "No podem acceptar les modificacions del projecte. Som una administració pública i s'ha fet un concurs públic i s'ha de respectar el projecte com era", va afirmar Martínez, que va explicar que el Govern compta amb el suport de l'oposició i del cos de policia en la qüestió. L'empresa també vol posar pladur en comptes de maons en alguna paret o ferro en una tanca en comptes d'acer.

En no acceptar els canvis proposats, l'empresa va voler fer una rescinsió de contracte de mutu acord, però l'Ajuntament tampoc hi està d'acord, perquè considera que el consistori no ha fet res incorrecte. Així, doncs, l'única sortida que li queda a l'empresa és tirar endavant el projecte tal com el va guanyar o renunciar-hi. "Si creuen que no poden assumir el projecte, el que han de fer és renunciar a la concessió i llavors farem una nova licitació", va comentar Martínez. El regidor va destacar que en el cas que l'empresa adjudicatària no tirés el projecte endavant no optaran per agafar la que va quedar segona, sinó que volen repetir la licitació.

Es dóna la circumstància que l'empresa ja ha dipositat la fiança, que és de més de 100.000 euros, i si renuncia al projecte la perdria. Aquest, doncs, podria ser l'escull perquè l'empresa

Martínez va explicar, però, que per rescindir el contracte de licitació l'Ajuntament no ho pot fer sol, sinó que caldrà la implicació de la Generalitat també, fet que endarrerirà més les obres. Ara, el consistori està a l'espera de veure com actua la constructora, però ja l'ha amenaçat amb la rescinsió.