L'Ajuntament de Tossa votarà en el ple ordinari d'avui el plec de condicions per a contractar la nova gestió de la piscina municipal coberta, que inclou els serveis esportius, les pistes de pàdel, els serveis de recepció i atenció al públic, els serveis de neteja, els serveis de manteniment, i la planificació de la millora contínua de la instal·lació. La característica principal és que aquesta gestió es portaria a terme mitjançant la modalitat de "gestió interessada" en comptes de "concessió" com fins ara, han informat fonts municipals.

En aquest cas, la modalitat de "gestió interessada" consisteix en la contractació directa de professionals tècnics per a gestionar la piscina, de la qual és propietària l'Ajuntament. Els interessats en gestionar la instal·lació poden presentar la seva oferta com a persona física, com a empresa, com a cooperativa o com a qualsevol altra denominació jurídica legal vigent. Aquests professionals tècnics no han d'aportar capital, sinó que han d'aportar treball especialitzat per a fer viable la piscina municipal i fer-la econòmicament autosuficient. I és que, des del consistori s'ha calculat que amb una millor gestió de reducció de les despeses fixes, el gestor podria obtenir beneficis del servei en els propers anys.

És per això que, amb aquesta nova gestió, l'Ajuntament deixarà gradualment d'abonar la subvenció anual. Així, l'any 2014, l'Ajuntament abonarà un màxim de 180.000 euros; l'any 2015, 100.000 euros; l'any 2016, 50.000 euros; i a partir de l'any 2017, l'Ajuntament no abonarà cap subvenció. El gestor haurà d'assumir tots els gastos.

Reobrir a l'octubre

La durada del contracte serà de 15 anys, amb un màxim de 25 amb les pròrrogues. A més, es constituirà una comissió de seguiment formada per alcaldessa o regidor d'Esports, tècnics municipals, responsables de la gestió, el secretari i l'interventor a fi de garantir la qualitat del servei i vetllar pel compliment del programa d'activitats, del pla de manteniment o de les propostes de preus, entre d'altres coses. Es faran reunions mensuals per tractar tot tipus de qüestions que afectin la gestió de la instal·lació.

L'Ajuntament té intenció de reobrir la piscina durant el mes d'octubre. És per això que aquest plec de condicions es presenta al ple avui amb caràcter d'urgència per poder-ne accelerar la tramitació i reobrir el més aviat possible.

Cal recordar que l'equipament es va clausurar a principis d'estiu després que l'empresa gestora fes fallida. Aprofitant el tancament, l'Ajuntament hi està fent obres de millora i manteniment. En aquest sentit, s'han arreglat degoters i unes planxes del sostre que queien; s'han arreglat pèrdues d'aigua; i està previst instal·lar una coberta tèrmica per a mantenir la temperatura de l'aigua. En una segona fase es faran millores destinades a estalviar energia, com la instal·lació d'un sistema de biomassa per escalfar l'aigua; i també està previst fer canvis en el gimnàs.

Precisament, en el plenari també s'aprovarà una modificació del pressupost per, entre d'altres coses, pagar les millores que s'han fet a la piscina durant l'estiu. La modificació és de 252.000 euros, dels quals 130.000 es destinaran a millorar les voreres del sector de les escoles; i uns 90.000 a la piscina. La resta, a petits pagaments pendents.