Les Direccions Provincials de Trànsit de Girona, Lleida, Tarragona posaran en marxa des de l'1 d'octubre el servei de cita prèvia per atendre els ciutadans que necessitin fer qualsevol tràmit relacionat amb vehicles, conductors i sancions. Els interessats podran reservar la cita des d'avui mateix, a través de la pàgina web de la Direcció General de Trànsit (DGT), encara que l'atenció als ciutadans amb cita prèvia començarà l'1 d'octubre.

Aquesta nova prestació, posada en marxa per la Direcció General de Trànsit, està dirigida a millorar el servei als ciutadans amb l'objectiu d'evitar esperes innecessàries, estalviar temps i agilitar els tràmits a realitzar. Aquest sistema ja s'ha implantat a les Direccions Provincials de Madrid i Barcelona i als locals d'Alcorcón i Sabadell.

L'objectiu de Trànsit és implantar la cita prèvia de forma progressiva a la resta de Direccions Provincials de Trànsit.

Els ciutadans que hagin de fer algun tràmit relacionat amb vehicles, conductors i sancions podran sol·licitar la cita prèvia a partir de demà dijous, a la pàgina de la DGT (www.dgt.es) entrant a la secció de "Cita Prèvia Tràmits". L'aplicació informàtica de cita prèvia permet que els tràmits els pugui realitzar el mateix interessat o un representant degudament autoritzat per a això, simplement haurà d'introduir, en el formulari, el nom, cognoms i NIF de la persona que el representarà.

L'usuari caldrà que seleccioni l'oficina on necessita fer el tràmit i, posteriorment, haurà de seleccionar el tipus de gestió. Per als conductors, inclou tràmits de pròrroga i duplicat del permís de conduir, canvi de domicili i d'altres modificacions de dades del permís de conduir, obtenció del permís internacional de conduir i exàmens per obtenir el permís.

Per als vehicles, es poden fer tràmits de matriculació, canvi de titularitat i baixa de vehicles, duplicat del permís de circulació, compulses de documentació, canvis de domicili i modificació de dades dels permisos de circulació i informes de titularitat de vehicles.

Pel que fa a sancions, inclou tràmits sobre consulta de sancions i consultes relatives a saldo de punts del permís i pèrdues de vigència del permís. Altres tràmits que es podran fer són sobre bescanvis de permisos de conduir de països comunitaris, autoritzacions especials de circulació i altres tràmits no inclosos en els apartats anteriors.

Un cop seleccionat el tràmit necessari, el sistema genera una nova finestra on el ciutadà haurà d'omplir un formulari amb les dades personals. L'aplicació facilitarà després els dies i hores disponibles per fer l'elecció. En un principi, el sistema oferirà cites per a deu dies següents a la data en la qual es formalitza la cita. Un cop s'hagi seleccionat dia i hora, l'aplicació sol·licitarà a l'usuari la confirmació de la cita. Posteriorment, l'usuari obtindrà, prement el botó "obtenir recordatori", un document on constaran les dades de la cita i l'adreça de la prefectura seleccionada.

En el cas que el ciutadà desitgi anul·lar-la o modificar-la, haurà de fer-ho amb el 060.