Blanes demanarà regularitzar alguns dels càmpings de la zona de s'Abanell aprofitant la modificació del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC), que ha iniciat la Generalitat. El Govern català, a través de la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme, ha obert un període perquè tots els organismes implicats puguin formular les consideracions que creguin oportunes de cara a la redacció definitiva de la present modificació del PDUSC.

El PDUSC, que es va aprovar l'any 2005, regula els usos i activitats de tota la franja costanera del litoral català i, en el cas de Blanes, les consideracions que es presentaran es fan amb l'objectiu que una zona dels actuals càmpings que està fora de la regularització del pla s'hi pugui incloure.

El que demana l'Ajuntament de Blanes és que el PDUSC reculli la possibilitat que els Plans d'Ordenació Urbana Municipals (els POUM) puguin incorporar espais regulats dins del PDUSC, sempre que compleixin tota una sèrie de condicions.

És una realitat que les ampliacions efectuades al llarg dels anys per diversos càmpings de la zona de s'Abanell no van ser incloses ni en el PDUSC de l'any 2005 ni en el POUM del 2010.

La justificació principal de les consideracions que es formulen es basen fonamentalment en la necessitat de preservar l'activitat turística dels càmpings que a Blanes tenen molta importància i mantenir els llocs de treball que hi ha associats a aquestes activitats econòmiques.

D'altra banda, l'ajuntament blanenc creu necessari que les normatives d'àmbit català com el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner permetin que les normatives municipals com el POUM puguin ajustar-se a la proximitat de les realitats socials, econòmiques i turístiques i, sobretot, garantir que s'hi facin inversions de millora per tal de preservar la qualitat i el bon servei que hi ha actualment per garantir-ne la seva supervivència.

Es tractaria, en definitiva, d'iniciar un procés per intentar regularitzar aquestes situacions puntuals que hi ha a la zona de càmpings del municipi i endreçar-les amb el doble objectiu d'afermar l'activitat i assegurar els llocs de treball, tant els actuals com els futurs.