Els set municipis del Pla de l'Estany que treballen en la redacció del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible generen més de 55,5 tones de CO2, el 35,93% del total que s'emet a la comarca. Es tracta de Camós, Cornellà del Terri, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres i Sant Miquel de Campmajor, que divendres participaran en la segona sessió de treball per redactar el pla -convocada a les 7 de la tarda, a Cornellà i oberta a la ciutadania-.

Aquestes poblacions han signat el Pacte d'Alcaldes, una iniciativa promoguda per la Comissió Europea amb l'objectiu d'implicar les administracions locals i els seus veïns a lluitar activament contra el canvi climàtic. El compromís dels signants del pacte és reduir les emissions de CO2 en més d'un 20% abans del 2020, mitjançant les energies renovables i l'eficiència energètica. En l'actualitat, aquest Pla Supramunicipal d'Acció per a l'Energia Sostenible està en fase de redacció, ja s'ha elaborat un inventari municipal de consums energètics i d'emissions de CO2 i també s'ha realitzat una diagnosi energètica.

El volum d'emissions de les set poblacions implicades al Pla de l'Estany és una de les dades amb les quals treballa el grup: 55.560,99 tones de CO2, més d'una tercera part del que s'emet a tota la comarca. Aquesta informació data del 2005 i serà el punt de partida per calcular la reducció de les emissions en un 20%.

D'altra banda, la xifra de 55,5 tones de diòxid de carboni suposa 6,21 per càpita, situant-se així per sobre de la mitjana de la comarca -quantificada en 5,54 tones- tot i ser inferior a la del conjunt de les comarques de Girona -6,39-.

Els principals consumidors d'energia i, per tant, majors emissors de CO2 són el transport -en genera el 60%- i els habitatges -el 21%-, mentre que els edificis públics municipals només n'emeten un 2%. Desglossat per municipis, Cornellà del Terri va emetre 17.035,48 tones de diòxid de carboni, l'11,01% de tot el Pla de l'Estany; Porqueres 21.337,87, el 13,79% del total; i Palol de Revardit, 3.934,01, el 2,54%.