Hi ha poques maneres de sentir-se policia sense ser-ne. Una és conduir un dels vehicles que utilitzen i simular que es persegueix un delinqüent o s'arresta algun malfactor. Ara aquesta fantasia per a alguns pot convertir-se en realitat, el primer pas és participar en una subhasta.

Es tracta d'una venda que la Generalitat farà els dies 28 i 29 de novembre i que posa a l'abast dels compradors fins a 17 vehicles dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Girona. Són motos que ja han complert amb el servei públic, però que encara estan en bon estat per poder ser reutilitzades.

Les 17 motos tenen un preu de sortida que es fixa en funció de la marca, la cilindrada i la lectura de quilòmetres. A tot Catalunya hi ha 215 vehicles a subhasta i es vendran en 194 lots. Hi ha motos com les BMW model R 850 RT i d'altres de menys cilindrada com l'Honda Dylan 125. Els preus d'aquests vehicles de dues rodes oscil·len entre els 300 i els 1.000 euros. La subhasta d'aquest novembre està oberta a tothom i es farà a la sala d'actes del departament d'Interior de Barcelona.

En aquest espai aquells qui vulguin sentir-se policies podran fer-ho realitat si aconsegueixen que la seva oferta sigui la guanyadora. Tot i això, no podran mostrar els logotips dels Mossos en els vehicles sinó que només ells podran saber que aquell vehicle va ser utilitzat per perseguir infractors i delinqüents.

I és que segons les bases que regulen la subhasta, les motocicletes un cop passin a mans dels compradors s'entregaran sense els logotips policials i a més, els guanyadors s'hauran de comprometre a treure'n qualsevol distintiu que pugui identificar el vehicle com a policial.

Amb tot, els interessats abans de comprar els vehicles poden veure'ls a les comissaries on es troben emmagatzemats. Les motos de la Regió de Girona es troben a les ABP de l'Escala, la de Trànsit a Girona, Olot, entre d'altres.

En qualsevol cas no és tan senzill aconseguir un vehicle ja que per poder participar en la subhasta, els interessats han de dipositar una garantia pel 10% del preu de sortida de cadascun dels lots pels quals es vulgui licitar. La garantia s'ha de presentar la setmana abans de la subhasta.

Aquesta no és la primera subhasta que realitza la Generalitat de vehicles policials, ara fa tres anys va posar a la venda 100 motocicletes, dues furgonetes i un automòbil que ja havien comptat amb una vida útil al servei de la policia dels Mossos d'Esquadra. En aquella ocasió els vehicles estaven dividits en 49 lots, amb uns preus de sortida que oscil·laven entre els 3.150 euros i els 400.