El diputat d'ERC al Parlament per Girona, Roger Torrent, va justificar ahir que no s'hagin "pogut incorporar més inversions a Girona perquè no hi ha diners". "No és que no en volíem més, és que no se'n poden afegir més perquè el context és el que és", va avisar el cap de llista republicà. El també alcalde de Sarrià de Ter va assenyalar que "CiU i ERC han presentat junts principalment esmenes tècniques i algunes que poden tenir a veure amb alguna inversió que està aprovada en el Parlament però que no s'havia incorporat".

Les esmenes pactades per CiU i ERC als Pressupostos de la Generalitat per al 2014 no suposaran cap augment de la inversió per les comarques gironines. Malgrat que les inversions són les més baixes dels últims 15 anys, els gironins s'hauran de conformar amb els 41 milions d'euros que estan previstos. Tant ICV com el PSC han defensat augmentar les inversions en sectors com la salut, l'ensenyament i també amb infraestructures o medi ambient. El PP a més hi afegeix algunes inversions en punts turístics mitjançant les seves esmenes.

Per Roger Torrent, "no existeix un pacte per no incloure més inversions". "Els pressupostos estan negociats d'abans de les esmenes i no s'incrementa les inversions a Girona perquè és difícil". El representant republicà afegeix però que hi ha una excepció que són "en algun cas d'Ensenyament que hi ha una resolució aprovada pel Parlament perquè la inversió s'incorpori als Pressupostos".

Els grups de CiU i ERC han presentat conjuntament un total de 17 esmenes (15 a l'articulat i 2 a l'estat de despeses). És previst que el 19 de desembre se celebri el debat final i els comptes per 2014 es donin per aprovats.