Baixada sobtada de les temperatures i arriben les imatges de postal a les comarques gironines. El cel semblava anunciar-ho ahir a primera hora de la tarda, quan el sol del matí va deixar pas a una visió totalment grisa: un front d'aire fred de precipitacions passava per sobre de la província i va deixar les primeres enfarinades a les comarques del Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. En molts casos, les nevades van ser testimonials i a la majoria de municipis la neu no va arribar a agafar-se, tot i que en alguns sí que es va estendre un fi mantell blanc.

En un any de contrastos, en què el mes d'octubre va semblar estiu i el de novembre s'assimila ara a un desembre, la neu va fer ahir acte de presència a municipis on fa poc més de dues setmanes es declarava un foc que amenaçava el Baix Empordà. Rupià i Foixà van ser dos dels municipis on van caure aquestes primeres nevades, així com en altres indrets on els internautes van omplir les xarxes socials de fotografies, com la Bisbal, Llagostera, Palafrugell, Vidreres o fins i tot la ciutat de Girona, on la neu no va arribar a agafar.

Les nevades van començar a caure poc després de les tres de la tarda, quan les temperatures es van situar de mitjana entre els 3 i els 5 graus arreu de la demarcació. Tot i això, la davallada més forta es va produir a la nit, quan els registres es van situar per sota de la barrera dels 0 graus en molts punts com a Vilobí (-5,2ºC), Olot (-4,9), o Girona (-3,7).

Des de Protecció Civil van infomar que aquest fenomen no havia de provocar incidències greus, però que tot i així caldria estar atents a l'evolució durant les properes hores, en les quals el front avança cap al sud. A més, els municipis afectats per l'avís de prealerta NEUCAT van realitzar treballs preventius com ara tirar sal en carrers de les parts altes dels municipis o treballs preventius amb maquinària a l'autopista AP-7 al tram de les comarques de Girona.