L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses té previst enderrocar l'actual edifici de l'ambulatori, al carrer Mestre Ramon Serrat, 2 a la travessa de la N-260. La parcel·la ha de servir per fer un carril addicional perquè l'autocar que va a Camprodon s'hi pugui parar i no hagi d'estacionar al mig de la carretera. Ara, l'autobus para davant de la façana i al mig de la carretera. La solució permetrà que s'introdueixi uns metres al solar i així no representarà cap obstacle.

D'aquesta manera. l'Ajuntament complirà 2 objectius. Primer el de resoldre els embusos i problemes que tenen lloc quan l'autobus s'atura al mig de la N-260 per recollir o deixar passatgers en un punt de molt de trànsit de pas. Els problemes de trànsit provocats per l'autocar han estat criticats molt sovint pel grup municipal d'ERC, a l'oposició, el qual s0vint recordava que amb la parada anterior a can Crehuet , si bé el vehicle entrava al poble, no provocava incidents de trànsit. I, el segon serà evitar una costosa rehabilitació d'un edifici amb deficiències estruturals.

Això no obstant, l'enderroc i la posada en servei de la nova parada d'autobus depenen del trasllat del consistori actual al nou Centre d'Assistència Primària situat entre els carrers Ramon d'Urg i Joan Maragall. Segons ha explicat l'alcalde Ramon Roqué, es tracta d'un centre el doble de gran que l'actual i sobretot sense els problemes estructurals que pateix l'actual centre d'assistència primària. Ha enumerat que disposarà de sales de vestidors, formació de mares, consultes i espais d'atenció immediata separats. "Està molt més dimensionat al que Sant Joan necessita", ha dit Ramon Roqué. Les obres han durat un any i han costat, aproximadament, un milió d'euros.