Absolen el veí d´Olot que havia enganxat un adhesiu contra els desnonaments al vidre d´una entitat financera

El jutge no ho veu com una falta perquè no provoca danys i obliga els dos bancs demandants a assumir les costes del procés

13.01.2014 | 13:22
Absolen el veí d´Olot que havia enganxat un adhesiu contra els desnonaments al vidre d´una entitat financera
Absolen el veí d´Olot que havia enganxat un adhesiu contra els desnonaments al vidre d´una entitat financera

Sentència absolutòria per al veí d'Olot acusat d'enganxar un adhesiu contra els desnonaments al vidre d'una entitat financera. El jutjat de primera instància número 1 d'Olot conclou que no es pot considerar una falta ja que no provoca danys ni requereix cap treball específic per eliminar-ho i obliga les parts demandants -a La Caixa i a Caixa Penedès- a assumir les costes del procés judicial. El denunciant, Lluís Riera, ha donat a conèixer la sentència, que encara no és ferma, amb una xocolatada i agraint el suport rebut. "El que pretenia ser un càstig ha estat una victòria", ha dit, i ha subratllat que la lluita per exigir solucions urgents contra els desnonaments continua més activa que mai.

Faltaven pocs minuts per les nou del vespre de dissabte quan la mare i la filla que regenten la botiga-bar de Cistella Can Trull estaven recollint un cop acabada la jornada. La botiga està situada al mig del poble, a tocar de l'ajuntament i de l'església d'aquest petit municipi de l'Alt Empordà.

En aquell moment, quatre homes vestits de fosc i encaputxats van irrompre dins la botiga armats amb una pistola -que la policia sospita que podria ser simulada- exigint els diners de la caixa forta. Tot i que la botiga disposa d'alarma, en aquell moment no estava connectada perquè encara no havien tancat. Espantades, la mare i la filla van replicar als lladres que no tenen caixa forta. A la botiga hi ha una escala que comunica directament amb el pis de dalt, on hi viu la família.

Els lladres, amenaçant-les amb l'arma, van fer pujar les dones al pis de dalt, on hi havia el pare. Allà, els quatre encaputxats es van dedicar a regirar tota la casa. Dins d'un sobre van trobar 5.000 euros en efectiu. Un cop es van fer amb el botí, van lligar de mans i peus tots tres membres de la família amb cinta americana i van fugir corrent de la casa.

Poc després, a dos quarts de deu, la família es va poder deslligar i va alertar la policia. L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per esclarir els fets i intentar localitzar els autors.

Cap membre de la família ha patit lesions, tot i que aquest matí han declinat fer declaracions. Segons ha reconegut la filla, la mare -que ja és gran- està molt espantada i vol passar pàgina.

Degoteig d'assalts violents

Aquest assalt violent arriba després d'una setmana en què no ha cessat el degoteig de casos arreu de les comarques gironines. Dissabte passat, una anciana va ser assaltada a casa seva a Bescanó però els lladres van fugir quan van veure que duia penjat el penjoll de la teleassistència i havia premut el botó.
L'endemà, una altra dona gran va ser assaltada a casa seva a Figueres, i els lladres fins i tot li van trencar el braç. En aquesta ocasió, els mossos van aconseguir detenir els delinqüents.

Enllaços recomanats: Premis cinema