Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per localitzar a la persona o persones que la matinada passada van serrar els pals en els quals onejaven les estelades de quatre municipis de les comarques de Girona i es van emportar les banderes.

Les poblacions afectades han estat Riudarenes, Anglès i Santa Coloma de Farners, de la comarca de la Selva, i Cassà de la Selva, al Gironès.

Segons ha informat la policia catalana, sospiten que per poder robar les banderes que onejaven a les entrades d'aquestes quatre localitats, l'autor o autors han serrat amb una serra radial els pals, a una distància de poc més d'un pam del terra, i una vegada els han tingut en terra han tret les estelades.

Les banderes estaven situades generalment en les rotondes prèvies a l'entrada a aquestes localitats, ja que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va promoure la instal·lació d'aquests símbols per tot Catalunya i aquesta iniciativa va ser àmpliament seguida per les poblacions gironines.

En les localitats d'Anglès i Cassà de la Selva aquesta és la segona ocasió en que roben l'estelada.

A Anglès, el mes passat uns desconeguts es van emportar la que onejava en la rotonda de la sortida del poble, en direcció a la localitat veïna de la Cellera, i aquesta matinada s'han portat la que quedava a l'altre extrem de la localitat.

A Cassà, on una patrulla de la Policia Local va detectar que havien serrat el pal a les 05:30 hores de la matinada, també és la segona vegada que desapareix l'estelada situada en la rotonda que va des de Llagostera a Cassà, encara que en aquella ocasió no van serrar el pal.

Els alcaldes de les localitats afectades han posat els fets en coneixement dels mossos, que han obert una investigació per localitzar als autors.

La majoria dels alcaldes ja han anunciat que una vegada solucionats els danys tornaran a instal·lar de nou les banderes independentistes.