El centre caní de Sords de Cornellà del Terri va ser donat de baixa pel Departament d'Agricultura en comprovar que venia cadells moribunds. L'Ajuntament de Cornellà va retirar-li la llicència d'activitats com a nucli zoològic pel mateix motiu. Tanmateix, aquest punt de cria i venda de gossos segueix actiu legalment gràcies a una interlocutòria del jutjat contenciós-administratiu número 3 de Girona que deixa sense efecte les sancions que tant el Govern com el municipi li havien posat.

Aquesta interlocutòria, amb data de 25 de febrer, acorda com a mesura cautelar "sol·licitada per Laura A.R." -la titular de la gossera- suspendre l'execució de la resolució objecte del recurs. És a dir, aixecar la prohibició per la qual el Departament d'Agricultura donava de baixa el centre caní després de comprovar, amb informes propis i de la Guàrdia Civil, que allà s'estaven cometent diverses infraccions.

La suspensió de la pena queda justificada en el text de la manera següent: "la resolució de donar de baixa del registre de nuclis zoològics l'establiment Club Caní del Pla de l'Estany suposa un greu perjudici i no només un de directe per a l'entitat actora sinó per a les persones dependents de la mateixa". I continua: "en situacions de crisi com la que està travessant aquest país, no es pot permetre que per una resolució de l'alcaldia es deixi aquelles -persones- al carrer sense possibilitats d'accés a una feina".

En la interlocutòria el jutge tampoc aprecia problemes de salubritat que puguin afectar el benes?tar animal, "ja que aportat el resultat d'una inspecció realitzada per la Direcció General de Policia i Guardia Civil existeix una protecció a l'interès particular predominant a l'interès públic".

Fonts d'Agricultura van anunciar que ja han presentat recurs contra aquesta interlocutòria, però van argumentar que ells ja han esgotat totes les vies administratives per mirar d'aturar aquestes vendes. Per la seva banda, l'alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, va explicar que en el seu moment el consistori va presentar tota la documentació que calia per posar fi a l'activitat de la gossera, però va ?rei?terar que ara el tancament del centre no depèn d'ells, i va alertar que "la decisió pot anar per llarg".

Paral·lelament, els usuaris que segueix tenint el centre caní -captats majoritàriament a través d'Internet- continuen queixant-se i posant denúncies a la policia i al Departament d'Agricultura. En la majoria de casos, els cadells que compren estan malalts i molts acaben morint al cap de pocs dies. Fa un any un grup d'afectats fins i tot va anar a queixar-se a la porta de l'establiment -situat fora del nucli urbà- per reclamar explicacions als propietaris.