Un aterratge a l'aeròdrom de Fontanals de Cerdanya va acabar ahir amb un avioneta bolcada i els seus dos ocupants ferits de diversa consideració -un greu i un altre lleu- quan tocaven gairebé les onze del matí.

Els Bombers de la Generalitat informen que l'aeronau es trobava realitzant la maniobra d'aterratge quan es va passar la pista que tenia disponible i va acabar bolcant. Immediatament, els Bombers van desplaçar-se a la zona per fer la primera assistència sanitària als ferits i van protegir i acordonar la zona.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar les víctimes a l'Hospital Althaia de Manresa. Els ocupants de l'avioneta eren dos homes, un de 59 i un altre de 43 anys, que van resultar ferits de caràcter menys greu i lleu, respectivament.

Fins al lloc es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues ambulàncies del SEM i cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra.

El darrer accident que es recorda a la província amb una aeronau implicada és la desaparició de l'ultralleuger a Pals el 23 de desembre de 2013 i que no es va localitzar fins al 8 de gener de 2014, quan a uns pescadors se'ls va enganxar a la xarxes part del fusellatge de l'aeronau quan feinejaven a una milla de cala Montjoi. Aquesta aeronau també estava ocupada per dues persones -Joana Romo, de 48 anys i Antonio Marcos Nadal, de 44 anys- que van morir en el sinistre ja que l'ultralleuger es va trobar a gairebé 90 metres de profunditat