Les mesures d'estalvi energètic a l'escola Dr. Sobrequés de Bescanó han permès aquest curs que el centre hagi retallat la despesa en uns 30.000 euros, uns resultats que tripliquen l'estalvi obtingut durant el curs 2012-2013. El sistema de gestió energètic implantat al centre, que possibilita una regulació eficient del funcionament de la instal·lació i dels seus consums, va permès a l'Ajuntament un estalvi de 155.313 KWh en el darrer curs.

El regidor de Medi Ambient, Pere Lluís Garcia, va destacar que la implantació d'un sistema de telegestió de la instal·lació de la calefacció "fa possible mantenir els nivells d'eficiència energètica òptims de la instal·lació de l'escola i una temperatura de confort constant dins les aules".

Per assolir aquests resultats, l'equip d'eficiència energètica de l'escola ha estat treballant diferents aspectes complementaris com un millor aprofitament de la llum natural, tant a les aules com als espais comuns i una encesa parcial de la llum artificial a diferents espais.

Una altra acció ha estat la senyalització de la il·luminació de les aules perquè s'activin només els interruptors necessaris. També s'ha optimitzat l'ús de la il·luminació artificial durant el servei de neteja i s'han dut a terme accions per estalviar en calefacció, com la verificació de les molles de retorn en els accessos a l'edifici i la col·locació de cartells a les portes per assegurar el seu tancament. També s'ha optimitzat el temps d'obertura de les finestres per a la ventilació, tenint en compte que es perd l'escalfor de l'aire interior i que pot suposar una despesa extra.