La Caixa ha mobilitzat els seus clients i empleats a Girona en una acció solidària de recollida d'aliments a favor de la Creu Roja, mitjançant la qual s'han aconseguit aplegar 16.454 quilos d'aliments a la demarcació de Girona, que estan sent destinats a persones i famílies en risc o situació d'exclusió social. A tot Catalunya s'han recollit 174.635 quilos d'aliments.

Es tracta d'una campanya de recollida activada durant els mesos d'estiu, tenint en compte que és una època que requereix dedicar una atenció especial a les persones que viuen circumstàncies difícils, ja que els ajuts i les donacions d'aliments s'alenteixen per vacances.

Els subministraments principals que s'han recollit són productes bàsics d'alt valor nutritiu com ara arròs, pasta, llegums secs, oli i conserves, com també els que reforcen un bon esmorzar o berenar dels més petits: cereals, galetes, farinetes i sucs de fruita.

Els empleats gironins han aportat els seus ajuts alimentaris als punts de recollida, en els quals, en total, s'han recopilat 2.350 quilos d'aliments. Els voluntaris i voluntàries de La Caixa d'arreu de la província han estat els encarregats de seleccionar i traslladar les caixes d'aliments als seus punts de destinació. En paral·lel, els clients de l'entitat han exercit la seva solidaritat accedint a les oficines de La Caixa i utilitzant els caixers automàtics i canals electrònics que l'entitat ha posat a la seva disposició per fer contribucions econòmiques. A través d'aquesta via, s'han obtingut 14.404 quilos d'aliments.

Com a novetat, en la campanya d'estiu hi ha hagut la participació d'empreses que produeixen i transformen aliments bàsics de tot l'Estat, invitades per l'Obra Social a unir-se en aquesta mobilització solidària. Han respost a la crida petites i grans empreses del sector, que en conjunt han reunit un total de més de 50 tones d'aliments.

Actualment, l'Associació de Voluntaris de La Caixa de Girona compta amb més de 200 voluntaris. Ja fa vuit anys que l'Obra Social també hi va apostar, i actualment més de 6.000 empleats de l'entitat en actiu i jubilats de tot l'Estat participen, durant el seu temps de lleure, en activitats de voluntariat. El Programa de Voluntariat reuneix 40 associacions de voluntaris en diferents ciutats espanyoles.

Els objectius del Programa de Voluntariat de l'Obra Social són, en primer lloc, fomentar els valors del voluntariat entre els més de 35.000 empleats del grup facilitant al personat empleat i jubilat i als seus familiars la participació en accions de voluntariat en benefici de la societat a través de les diferents associacions de voluntaris de La Caixa presents al territori espanyol; i, en segon lloc, contribuir a la millora dels sistemes de gestió del voluntariat de les entitats socials sense ànim de lucre que treballen com a voluntaris.