Un accident nàutic ha acabat amb la vida del jutge de pau de Vall-llobrega, Ramon Mont Jove, de 71 anys. La nit de diumenge havia sortit a pescar amb la barca d'un expescador de Palamós que estava empadronat a Vall-llobrega, Miquel Fiol Bofill, de 65 anys, però quan es trobaven navegant a 20 metres de la costa de Cala Estreta la nau va topar amb un escull de roques i va bolcar. El patró de la motora va sobreviure aprofitant una bombolla d'aire que s'havia format a la proa de l'embarcació. L'expescador va ser rescatat el mateix diumenge però el cadàver del jutge de pau es va localitzar ahir al matí.

Va ser un pescador que feinejava prop d'on va passar l'accident qui va alertar del naufragi al Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Barcelona, a través d'una trucada al 112. Immediatament, una embarcació dels Bombers de la Generalitat es va aproximar al forabord, de 5,6 metres d'eslora, i va escoltar veus a l'interior. Al mateix temps, Salvament Marítim havia activat l'helicòpter Helimer 204 amb un equip de rescatadors a bord, que van poder treure amb vida Miquel Fiol Bofill, qui es trobava en estat de xoc i amb símptomes d'hipotèrmia i va ser traslladat a l'hospital de Palamós, on va rebre l'alta ahir al matí.

L'expescador va explicar als equips de rescat que havia sortit amb un amic i per això el Grup de Recolazament d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat i el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil es van dedicar a pentinar la zona entre cala Estreta i el Furió, cala Bona i les illes de cap de Planes, mentre la Salvamar Sirius ho feia a les Illes Formigues, amb l'esperança de trobar el jutge de pau. La recerca es va haver d'avortar a la matinada perquè la foscor impedia localitzar la víctima, que vestia roba fosca.

Ahir al matí, es van reprendre les tasques de recerca i es van enlairar tres helicòpters de Salvament Marítim, Mossos d'Esquadra i Bombers, sent aquest darrer el que va observar un cadàver sobre unes roques situades a 50 metres de la costa entre cala Canyers i cala Seniar. L'embarcació dels GEAS va arribar-se al lloc i va recuperar el cos del jutge de pau. El cap dels GEAS a Girona, Fernando Aguirre, assegura que sense l'helicòpter hauria resultat difícil localitzar el cadàver perquè la roba fosca que duia el camuflava dins l'esquerda de la roca on havia quedat atrapat.

Coneguts al poble

Ramon Mont Jove era el propietari del restaurant Vall-llobrega. Casat i pare de bessons, quan es va jubilar va traspassar el negoci al seu fill. Havia ocupat la presidència de la societat de caçadors local i feia gairebé vint anys que també exercia de jutge de pau.

Miquel Fiol Bofill, natural de Palamós, es va empadronar a Vall-llobrega fa pocs anys. És fill de pescadors i havia tingut una barca de teranyina fins que se la va vendre i es va posar a treballar de mariner en una barca d'arrossegament del seu cunyat. Ara ja està retirat.