Cinc-centes tones d'aliments, 40 més que l'any passat, són les que finalment ha reunit el Banc dels Aliments a Girona en el Gran Recapte que va organitzar el cap de setmana passat. El gruix dels productes, 450 tones, es van aconseguir als punts de recollida desplegats en prop de 400 botigues i supermercats, mentre que les 50 restants provenen d'altres aportacions.

L'optimisme dels responsables de la Fundació Banc dels Aliments a Girona ja es feia notar dimarts, mentre els voluntaris treballaven en l'emmagatzematge del menjar per tal de poder-lo distribuir entre les entitats benèfiques. L'avançament del recompte començava a fer-los veure que les expectatives es podien complir, tot i l'entrebanc que va suposar la pluja de dissabte passat. L'aigua va fer que, en alguns supermercats, hi haguessin menys clients dels desitjats i el Banc dels Aliments va pensar que no superarien les 425 tones, sense superar les 460 aconseguides el 2013.

Ahir, la fundació pràcticament havia tancat el recompte i va confirmar que s'obtindran les 500 tones a les quals aspirava en aquesta edició del Gran Recapte a Girona, la sisena.

Tot i la confirmació, encara s'estan comptabilitzant els productes donats per les cadenes comercials que van acollir punts de recollida de la campanya, algunes botigues, empreses, institucions i centres de treball; de manera que la feina al seu magatzem encara continuen.

El president de la Fundació Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez Pardo, va agrair "la col·laboració de la societat civil gironina, que un cop més ha demostrat la seva solidaritat".

L'agraïment de l'entitat també es va dirigir als voluntaris -4.000 a les comarques gironines-, els treballadors dels establiments comercials que van facilitar la feina i els transporistes. "M'agrada dir que el Gran Recapte no és quelcom dels Bancs dels Sliments, sinó de tota Girona, de tota Catalunya", va manifestar Frederic Gómez Pardo.