La primera gran nevada de l'any a Catalunya va atrapar durant hores nombrosos conductors a diverses carreteres principals, on no podien arribar les màquines llevaneu perquè hi havia camions creuats a la via, i va deixar sense classe prop de 43.000 alumnes.

El temporal de neu, que no ha originat danys personals, va començar a remetre a mitja tarda i va donar pas a una baixada de les temperatures. La neu es va acarnissar especialment en la mobilitat, ja que va afectat les principals carreteres catalanes i va atrapar un important nombre de conductors, que la Generalitat no va poder quantificar, molts dels quals es queixaven que s'hagués permès circular camions malgrat la previsió de nevades.

Segons fonts del Servei Català de Trànsit (SCT), una de les vies amb més complicacions al llarg del matí va ser l'AP-2, que va estar tallada en un tram de 106 quilòmetres -de Soses a Banyeres- des de prop d'un quart de vuit del matí fins a pocs minuts després de la una del migdia. També va estar tallada durant gairebé tot el matí, entre les nou del matí i la una, l'AP-7 en un tram de 18 quilòmetres entre Subirats i Martorell. Un important nombre de conductors també va quedar atrapat en diversos trams de l'A-2, que va estar tallada entre Abrera i Mollet del Vallès; a Castellolí i al Bruc, fins i tot dins del túnel. Una de les principals preocupacions de les autoritats de Trànsit eren els camions que, a causa de la neu i el gel, van relliscar i van quedar creuats en aquestes vies, amb la qual cosa impedien el pas de les màquines llevaneu, cosa que va demorar durant hores la possibilitat de reobrir els trams afectats. En el moment àlgid del matí, van estar tallades una trentena de carreteres, si bé la situació es va començar a normalitzar a partir del migdia.

Després de l'activació dimarts a la nit de la fase d'alerta del pla de neus Neucat, una desena de consells comarcals de Catalunya van decidir suspendre el transport escolar per avui, cosa que va evitar més problemes a les carreteres, especialment les secundàries. Entre les rutes escolars suspeses i els instituts que ahir no van obrir, prop de 43.000 alumnes es van lliurar d'anar a classe per efecte del temporal de neu.