Cau el líder d'un grup criminal que va robar en cinc ocasions a les estacions de la ITV de Blanes, Vilamalla i Palamós. A més, la banda va participar en robatoris a sis estacions més de Catalunya i en empreses d'altra tipologia com ara companyies de Lloret de Mar, Fornells de la Selva i Vilamalla.

L'arrestat és un home de 39 anys, de nacionalitat albanesa i veí de l'Hospitalet de Llobregat que ha quedat acusat de ser el presumpte autor de quinze delictes de robatori amb força en empreses, set de robatori de vehicle així com falsedat documental i pertinença a grup criminal. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l'ingrés a presó del detingut.

Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten que en els propers dies es detinguin la resta dels integrants del grup.

La investigació comença quan l'AIC (Àrea d'Investigació Criminal de Girona) té coneixement que al llarg de l'any 2014 es produeixen cinc robatoris amb força en les estacions d'ITV de Blanes, Vilamalla i Palamós, tots seguint un mateix patró. Es van arribar a emportar entre 5.000 i 6.000 euros de cada estació. El modus operandi utilitzat per la banda era sempre el mateix: primer de tot sostreien un vehicle per desplaçar-se fins al lloc escollit. Després, accedien a l'interior de l'estació de la ITV, ja fos fent un butró en un local proper, encastant el vehicle o forçant la porta, i un cop a dins s'emportaven la recaptació de la caixa forta o bé la caixa sencera.

Robatori exprés

Cal destacar que no els importava que sonés l'alarma dels establiments, ja que el temps que necessitaven per robar oscil·lava entre els tres i els quatre minuts, la qual cosa feia que poguessin fugir del lloc amb més seguretat.

A mesura que la investigació anava avançant, els agents van relacionar el grup amb més robatoris, concretament en estacions d'ITV de Sant Cugat del Vallès, Bellveí, Sant Joan Despí, Granollers i Vic, i en empreses d'altres tipologies de Lloret de Mar, Lliçà de Vall, Vilamalla i Fornells de la Selva. En total els Mossos imputen al grup 24 fets delictius.

El 18 de març agents de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea d'Investigació Criminal de Girona van detenir el líder del grup en el seu domicili de l'Hospitalet. A l'interior del pis hi havia 4.903 peces de roba d'un robatori comès a Sant Boi i un inhibidor de freqüència. Després de declarar, el jutge va decretar l'ingrés a presó del detingut. La investigació policial no es dóna per tancada perquè queden més persones pendents de detenir.