Les carreteres gironines han registrat una Setmana Santa sense cap accident mortal mentre a la resta de la xarxa viària catalana es van comptabilitzar fins a cinc morts en cinc accidents de trànsit diferents. Encara que enguany la província ha estat exempta d'accidents mortals el balanç final de tota Catalunya és pitjor que el de l'any passat, quan van morir tres persones -una d'elles a Espolla-.

Tampoc s'han produït grans retencions a les carreteres de la demarcació durant l'operació retorn perquè els vehicles van circular de forma esglaonada entre el diumenge de Resurrecció i dilluns de Pasqua, la qual cosa va evitar congestions, si bé la C-31 a Platja d'Aro i la C-65 a Cassà de la Selva es van produir algunes cues de no més de tres quilomètres en haver-se tallat un ramal d'enllaç per facilitar el trànsit i col·locat cons per aquest mateix motiu.

Durant el dia d'ahir va ser l'AP-7 a l'alçada de Maçanet de la Selva el punt on es va registrar una més alta mobilitat a la província. Precisament, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern va remarcar ahir que aquesta Setmana Santa, en general, l'increment de la mobilitat a la xarxa viària catalana ha sigut del 5%.

Pel que fa als cinc accidents mortals, tres dels quals a causa de sortides de via, el director del SCT ha mostrar la seva preocupació "per les distraccions com a causa de l'accidentalitat a Catalunya".

Les estacions d'esquí

Aquesta Setmana Santa ha sigut a beneficiosa per a les estacions d'esquí de les comarques gironines -La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000-. Així ho indica el Grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que gestiona aquests equipaments i que certifica un balanç positiu gràcies a la meteorologia favorable i al bon estat de la neu. A l'espera de tancar dades definitives, a les estacions d'esquí gironines s'han registrat entre Divendres Sant i aquest dilluns uns 17.500 esquiadors. Per la seva banda, les del Pallars han rebut uns 6.200 esquiadors i han tingut una ocupació del 100% a l'Hotel Port Ainé 2000.

El grup FGC ha destacat com a elements favorables que la Setmana Santa hagi estat enguany abans -el 2014 va ser a mitjans d'abril-, així com el bon temps i la bona qualitat de la neu.

Els qui no volien posar-se els esquís a les comarques gironines han pogut realitzar d'activitats alternatives com són anar agafar el telecabina, fer rutes amb raquetes de neu, fer tubbing, parc de cordes, trineus o passejar en segways. Durant les festes de Pasqua s'han organitzat també diferents esdeveniments, com la primera Chicken Run, els Campionats de Catalunya d'esport adaptat; la primera gimcana d'ous de Pasqua o la cursa social dels clients amb forfet de temporada.