Els establiments de turisme rural de les comarques costaneres gironines són les que concentren les millors previsions d'ocupació per aquest estiu. Segons destaca l'Associació de Turisme Rural de Girona, l'Alt i el Baix Empordà tenen un índex de reserves d'entorn del 75% per al mes de juliol i del 85% per a l'agost. Pel que fa a les comarques d'interior i de muntanya, es mantenen en percentatges d'entre el 60 i el 80%.

Així, l'associació afirma que el nivell de reserves per a aquesta temporada d'estiu es manté, per ara, igual o lleugerament millor que fa un any, tot i que preveu que els indicadors actuals millorin amb les reserves d'última hora, ja que és una tendència que es va consolidant en els darrers anys.

Pel que fa al perfil del visitant, el públic nacional és el majoritari per al turisme rural de les comarques gironines. Malgrat que la crisi havia provocat una gran davallada causada per la pèrdua de reserves de clients de proximitat, «sembla que es percep una tímida recuperació del mercat intern, fet que ha permès un lleuger increment de reserves per a aquesta temporada d'estiu», expliquen fonts de l'associació.

Tot i així, apunten, els establiments que mantenen bons nivells d'ocupació ho aconsegueixen gràcies a les reserves de públics estrangers, especialment els visitants provinents de França i del Benelux.

En relació amb l'ocupació durant la revetlla de Sant Joan, als establiments de turisme rural associats a l'entitat ha rondat el 50% i, en la majoria dels casos, les estades han estat d'una sola nit.

En referència a l'any passat, es tracta d'un percentatge sensiblement inferior. La causa, apunten, és que la festa ha caigut en dimecres i que això no propiciava que es fés pont.

Les reserves per la nit del 23 de juny han estat de públic familiar i de proximitat, preferentment de Barcelona i rodalies.