Trobar feina en un ajuntament és més fàcil abans d´un període electoral. O almenys això és el que es desprèn de l´anàlisi del registre de Personal de les Administracions Públiques que publica de forma periòdica el Ministeri d´Hisenda i Administracions Públiques. Segons la seva última estadística, els ajuntaments de la província de Girona van incrementar un 2,5% la seva plantilla abans de la cita amb les urnes. En només dotze mesos, la plantilla de l´administració local a les comarques gironines va créixer en 245 efectius, tot arribant als 10.116.

Aquest increment de la contractació representa un canvi de tendència a la demarcació, ja que s´ha frenat l´ajustament de personal registrat durant els últims anys. Les corporacions que governaven durant el 2014 van apostar d´aquesta manera per incrementar la seva xifra d´empleats. Així, és la primera vegada que augmenten de forma significativa les plantilles de les administracions locals des del 2011. Tot apunta que en els pròxims mesos continuarà aquesta tendència a l´alça del personal.

Malgrat aquest increment de les contractacions, els ajuntaments segueixen treballant amb menys personal que a l´inici de la crisi. ­L´any 2011, per exemple, hi havia 11.660 empleats a l´administració local gironina, un 15 per cent més que en l´actualitat.

Però l´augment de personal als consistoris abans dels comicis del 24 de maig passat no va ser un fenomen exclusiu de les comarques gironines. Al conjunt de l´Estat, l´increment de la plantilla en aquesta administració es va situar en el 3 per cent. Pel que fa a la resta de demarcacions catalanes, destaca el cas de Barcelona, ja que va ser l´única on va caure el nombre de treballadors (prop d´un 2% menys). A Lleida, en canvi, es va registrar un increment del nombre de treballadors del 3,57% i a Tarragona l´alça es va situar en el 2,89%.

Els ajuntaments, però, no són l´única administració que ha reactivat les contractacions, ja que el conjunt de les administracions va incrementar en 505 efectius la seva plantilla. Segons les xifres de gener, hi havia 32.903 empleats públics a la demarcació. D´aquest, 3.059 corresponien a l´administració central; 17.991 a l´autonòmica i 1.737 a les universitats.