Girona i el seu aeroport es troben entre les destinacions més buscades pels europeus, segons el portal Jetcost. A partir de les búsquedes realitzades en aquest portal pels turistes europeus, Jetcost ha elaborat un rànquing en el que Girona destaca sobre tot entre el turisme holandès, francès i alemany.

És la quarta ciutat espanyola més buscada entre els visitants holandesos, només per darrere de Barcelona, Màlaga i Alacant, i la novena entre els francesos i els alemanys. Els holandesos prefereixen Girona abans que altres ciutats com Madrid, València, Eivissa, Palma de Mallorca, Gran Canària i Tenerife. Britànics i italians, en canvi, no la tenen entre les seves preferències.

El potent cercador de vols i hotels Jetcost (www.jetcost.es) analitza regularment les cerques que es realitzen a través del seu web, de manera que s'aconsegueixen dades molt fiables, en tractar-se de cerques reals i no d'enquestes. Les dades que analitzen els resultats dels sis primers mesos de 2015, indiquen que Barcelona ha estat la ciutat més sol·licitada pels viatgers francesos i italians, i ha ocupat el segon lloc en les preferències dels turistes alemanys i holandesos, i el tercer lloc en les dels britànics. Les dades de Jetcost, encara que es refereixen solament a les cerques amb avió, coincideixen amb les entrades de turistes estrangers segons estadístiques oficials.

Per la seva banda, la capital de la Costa del Sol, Màlaga, ha estat la ciutat preferida pels turistes holandesos, triada en segon lloc per francesos i britànics i ocupa la tercera posició per als alemanys. Alacant està molt ben situada: és la més sol·licitada pels britànics i està en el Top 5 de la resta de turistes, excepte els italians. Com és habitual, els alemanys posen en el primer lloc del seu interès Palma de Mallorca, que també està entre les primeres cinc cerques per a italians, francesos i britànics.

Madrid es troba entre les sis primeres ciutats més buscades en totes les cerques dels europeus i les Illes Canàries són la Comunitat Autònoma que més ciutats té en els primers llocs de les preferències dels turistes europeus per passar les seves vacances amb Tenerife, Gran Canària, Fuerteventura i Lanzarote en el Top 10.

Quant al còmput per països més buscats el resultat és que Espanya ocupa amb diferència el primer lloc en el rànquing de cerques per països des de diferents ciutats europees, després dels seus propis països d'origen, i dels llocs d'origen dels seus immigrants majoritaris, encara que en algun cas, com per als britànics i holandesos, per sobre dels seus propis països. Així s'explica que 2015 hagi suposat un nou record per al turisme espanyol, amb més de 37 milions de turistes estrangers, en la seva major part europeus.