Somriures, esquitxades d'aigua i capbussades van omplir ahir les 97 piscines de les comarques gironines que es van adherir a la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple, organitzada per la Fundació que porta el nom de la mateixa malaltia. La cita va posar a relluir, una vegada més, la solidaritat catalana amb la participació de més de 72.000 persones a tot Catalunya.

Des de primera hora l'ambient festiu s'escolava entre els plataners de la Devesa, on desenes de persones feien cua per entrar a la piscina municipal i participar de la festa. Quelcom gens habitual malgrat les altes temperatures, però Girona no volia defallir en un esdeveniment que, més enllà de sensibilitzar sobre l'esclerosi, s'ha convertit en una trobada familiar. Banyadors, xancletes i molts flotadors eren l'atrezzo d'aquest centre que es va omplir de famílies i va rebre la visita de més de 350 persones no abonades.

El tret de sortida eren les dotze del migdia, moment en què les 628 piscines de Catalunya que participaven en la iniciativa vessaven amb el salt de tots els participants. Entre els saltadors solidaris, moltes cares conegudes d'actors, esportistes, periodistes i polítics, com l'alcalde de Girona, Carles Puigemont, i la portaveu dels socialistes a l'Ajuntament, Sílvia Paneque.

La gespa de les piscines gironines aviat es va omplir de tovalloles i bosses, entre les quals destacaven petits personatges estampats. Eren les figures creades per la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés, que d'aquesta manera se solidaritzava amb la vint-i-dosena edició del Mulla't. El llenguatge senzill i infantil dels personatges de Bayés va fer que els estands i punts de venda de l'organització s'omplissin de solidaris que volien contribuir a la causa altruista. La sirena que Bayés va dissenyar, vestida amb un casc d'aigua, es va convertir en una de les grans protagonistes de la jornada d'ahir, fins al punt que es van acabar exhaurint les existències dels articles de marxandatge a moltes piscines gironines.

Més de 303.000 euros

El Mulla't és en l'actualitat el segon acte solidari més important de Catalunya, després de la Marató de TV3. La seva difusió, a través d'una intensa campanya que ha comptat enguany amb la col·laboració dels xefs Jordi Cruz i Carles Gaig, així com de l'actor Toni Albà i la cantant Lucrècia, fan que la iniciativa prengui encara més protagonisme.

En aquesta edició, l'organització ha recollit 303.000 euros bruts -a través de patrocinis, marxandatge i donatius- que es destinaran a estudiar la malaltia i facilitar la inserció laboral dels malalts d'esclerosi.

Rebombori a les xarxes

La jornada es va viure intensament en els diferents punts de la demarcació. Així doncs, les remullades es van fer presents en tota la geografia gironina, des de Ripoll fins a Llançà passant per Figueres, Olot o Cassà de la Selva, localitats que van fer saber a través de les xarxes socials que es van capbussar per a l'ocasió. Sense anar més lluny, la cita es va convertir en "trending topic" a Catalunya i Espanya arran de la popularitat que va adquirir a Twitter l'etiqueta "Mullat2015". En aquestes piulades quedava clar que la jornada transcendia el típic salt a la piscina amb activitats paral·leles, com ara la sessió d'aquagym que va tenir lloc a Sarrià de Ter.

En clau catalana, la jornada va deixar veure cares molt conegudes adherides a la causa, com ara la del president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller de Salut, Boi Ruiz, o els presidenciables del Barça Agustí Benedito i Toni Freixa.