Un jove resident a Banyoles d'origen centreafricà va morir el passat divendres a la nit després de patir una aturada cardíaca a la piscina municipal d'Albelda, municipi aragonès pròxim a la localitat de Tamarite de Litera, on treballava com a temporer durant aquests mesos estiuencs. Malgrat que els primers indicis indicaven que el jove s'havia ofegat, atès que no sabia nedar, l'autòpsia va determinar que el noi, de vint anys d'edat, havia mort per una valvulopatia congènita que no se li havia detectat amb anterioritat.

Segons recull el diari Heraldo de Aragón, els testimonis dels fets van explicar que el noi havia jugat un partit de futbol amb membres del Club Atlètic Albelda i altres joves. Quan va acabar el matx, el grup va decidir anar a prendre alguna cosa i tirar-se a la piscina, tot i que la víctima, de nom Mamadou, va decidir no banyar-se. Els joves no es van adonar de l'absència del noi fins que van decidir marxar de les instal·lacions d'Albelda al voltant de les onze de la nit, moment en el qual van observar el seu cos flotant a l'interior de la piscina. Aleshores, els mateixos companys van treure'l de l'aigua i el van intentar reanimar durant més d'una hora, tenint en compte que es pensaven que s'havia ofegat a la bassa.

Segons les fonts, el forense que va examinar el cos del noi banyolí ja havia avançat la hipòtesi d'una mort a causa d'una valvulopatia congènita quan va escoltar el relat dels testimonis, que en cap moment van sentir cap petició d'auxili a la piscina. Aquesta lesió, que es pot agreujar arran de l'exercici intens, se sol detectar durant la infantesa.

A partir d'ara, les diligències del cas les portarà el Jutjat número u de Monzón, que serà l'encarregat de portar la investigació del cas.

Un temporer habitual

El jove s'havia desplaçat aquest estiu a Tamarite de Litera, tal com ja havia fet altres anys aprofitant la presència de familiars seus a la zona. De fet, avui mateix havia de començar a treballar en una empresa agrícola d'aquesta localitat que li havia facilitat un contracte mitjançant l'Oficina de Coordinació Laboral del poble, que també li proporcionava, com a molts altres treballadors temporals, un habitatge gràcies a la col·laboració de l'entitat amb l'Ajuntament de la població.

La mort del jove africà ha causat una gran consternació al municipi aragonès. Sense anar més lluny, dissabte passat, a la tarda, es va fer un emotiu minut de silenci per la seva memòria durant el transcurs d'un torneig de futbol sala que se celebrava, precisament, a les piscines municipals on va perdre la vida.