L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts començarà en el termini de dies una acció de millora de l'altiplà del Boscarró. L'actuació consistirà en la neteja de les cingleres, la millora de l'espai del mirador, l'adequació d'un espai de treball per al públic que visita les colades i la millora dels accessos a peu. La inversió és de 55.000 €, 30.000 dels quals provénen d'una subvenció del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Els 25.000 restants els posa l'Ajuntament.

La intenció és millorar l'oferta de serveis a tots els visitants i estudiants que s'interessen per l'indret. Per aconseguir-ho preveuen crear una estructura en forma de teatre de l'antiguitat, perquè els estudiants puguin seguir assegurs les explicacions dels mestres.

La plataforma estarà situada a l'únic indret de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on es poden observar els tres nivells de solidificació de la lava.

També milloraran els espais del mirador. Es tracta del lloc des d'on es pot contemplar una cascada de 12 metres d'alçària, dues fàbriques de paper, el curs del Fluvià i l'església parroquial.

És possible perquè l'altiplà del Boscarró està situat per sobre del nivells del riu Fluvià i de la riera de Riudaura, a banda i banda.

La superfície de l'altiplà és de 5 hectàrees. En dos extrems, hi han trobat testimonis d'habitants d'assentaments de la culturà ibèrica. L'Ajuntament hi ha fet dues campanyes d'excavacions i hi han trobat estructures d'edificacions i restes de ceràmiques.

A més, el Boscarró es travessat per un brancal de la xarxa de senders Itinerannia. La ruta continua cap a Vivers i l'antic poble de Castellar de la Muntanya, ara una atracció turística.