El candidat del PSC al Parlament per la demarcació de Girona, Rafael Bruguera, va fer ahir declaracions sobre les eleccions del proper 27 de setembre i va afirmar: "Estem davant de les segones eleccions plebiscitàries en dos anys, en reconec plenament aquest caràcter per la situació en què es troba el país, després de dues legislatures truncades i d'inestabilitat en tots els àmbits". "Per tant, els ciutadans de Catalunya estan convocats a votar i triar entre la independència unilateral que proposen CDC i ERC, l'unionisme i l'immobilista estricte del PP o C's, o bé si aposten per una via de plena llibertat federal a Catalunya, que és el que representem els socialistes gironins", va posar de manifest Bruguera.

Segons va explicar ell mateix, els socialistes presenten una proposta per a Catalunya centrada en justícia en majúscules i la recuperació en el progrés econòmic a favor del conjunt de la ciutadania. "En el moment actual nosaltres, els socialistes, a diferència d'altres grups polítics, no admetem que cap tipus de raó ens faci desviar ni un mil·límetre de continuar pensant que el fet més important per a la vida de les persones és haver de patir un govern de dretes, que retalla la salut pública al Trueta o que manté l'educació als instituts i a la Universitat de Girona en la paràlisi permanent de condicions dolentes per al professorat. Els ciutadans poden escollir opcions socialistes que compartim que en temps de dificultats s'ha d'invertir per recuperar oportunitats i crear ocupació", va voler afegir Bruguera.

"Per anar a totes"

Els socialistes, segons va subratllar Bruguera, aposten en "una candidatura per anar a totes i representar tots aquells ciutadans per a qui la justícia i la igualtat és la primera prioritat". Així, "que per a Catalunya volen un govern que impedeixi per mitjà de mesures impositives que es continuï obrint una escletxa entre una minoria que ho té tot i una gran majoria que està patint dificultats per a trobar feina, continuar tenint empresa, portar els fills a la universitat o els pares a hospitals públics de qualitat", va explicar Bruguera. "El problema greu d'avui és que cap excepcionalitat de futur no ens pot fer perdre de vista que Catalunya necessita recuperar un govern de progrés, d'esquerres per invertir en ocupació, educació, salut pública i oportunitats per a les persones en lloc de continuar en un model de dretes que ha empitjorat la vida dels catalans aquests últims anys", va concloure Bruguera.