L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts va fer una acció de neteja de les vores i va treure arbres de la zona de l'estany artificial del rec de Verlets. Des de llavors, els veïns del carrer Mas Can Xerbanda han notat una millora en els problemes que els causaven els mosquits. Els veïns s'havien queixat de l'abundància de mosquits en el ple extraordinari del 17 de juny.

Ahir, Guillem Ferrer (uns dels veïns que es va queixar al ple) va explicar: «Des que l'Ajuntament ha netejat el rec hi hem notat una mica de millora». Ferrer va assenyalar que el problema el tenien des de l'ampliació de l'estany del rec de Verlets. «Des que el van fer mes gran -va indicar-, està ple de mosquits, fins i tot a l'hivern».

«L'aigua està estancada», va definir Guillem Ferrer. El fet -segons ell- propicia la cria de mosquits». Ha precisat: «Sobretot, si no es neteja». Va posar d'exemple: «Abans de la neteja, amb tot tancat tenies mosquits dins la casa». Segons, ell només d'obrir la porta principal els veïns li entraven.

Es tracta de la canalització d'un petit curs d'aigua natural que culmina en un estany artificial. L'acumulació d'aigua té per un costat un parc de salut per a les persones grans i per una altra un parc infantil. Els nens són uns grans admiradors del parc, perquè hi poden veure els ànecs de prop i els poden llançar pa. Arran de l'èxit inicial de l'estany -fa uns anys-, l'Ajuntament va decidir ampliar-lo.

Això no obstant, pel costat del parc de salut l'estany i el rec que li du l'aigua queden pròxims a les cases del carrer Mas Xerbanda, a la urbanització de Peracaula. «Sóms unes 11 cases i una vintena de veïns», va comptar Ferrer. Va explicar que van ser 5 els veïns que es van queixar al ple. «Però, ho tenim tots força clar», va matisar Ferrer.

De cara al futur, va indicar que no han previst de fer cap queixa. «Perquè la situació ha millorat», va justificar.

Els veïns van poder expressar la seva queixa en un ple extraordinari encara que el Reglament Ordinari Municipal (ROM) no prevegi intervencions de veïns en un ple extraordinari. La CUP, a l'oposició, va demanar paraula per als veïns i, dues regidores de CiU, també van intercedir pels veïns i al final es va poder explicar.