La Vall de Bianya fa un estudi per fer arribar la Via Verda al Ripollès

El cost d'un camí que salvi les muntanyes és de 100.000 € i l'Ajuntament busca fer una ruta alternativa per evitar la despesa

24.08.2015 | 07:16

L'Ajuntament de la Vall de Bianya va adjudicar -en el seu darrer ple- l'elaboració d'un estudi per fer arribar la Via Verda que travessa el municipi fins a la Ruta del Ferro a Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès. Segons ha explicat Santi Reixach (alcalde de la Vall de Bianya per CiU), en un principi, la idea era crear un camí que ajuntés la via de la Vall de Bianya amb la Ruta del Ferro del Ripollès d'una manera directa. Això no obstant, la despesa és de 100.000 euros.

Davant de la dificultat del Consorci de Vies Verdes i de l'Ajuntament de la Vall de Bianya de trobar els recursos per fer el camí, l'Ajuntament de la Vall de Bianya va observar un possible ús dels camins públics que van del Molí d'en Solà (la Vall de Bianya) fins a Sant Joan de les Abadesses. Primer va ser el mateix alcalde que va anar a trobar els habitants de les masies situades en un ruta entre la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses i després l'Ajuntament ha optat per encarregar l'elaboració d'un estudi a una empresa especialitzada. Segons ha explicat l'alcalde de la Vall de Bianya, l'estudi ha de permetre senyalitzar una ruta que permeti als ciclistes passar del terme de la Vall de Bianya al de Sant Joan. Són límits separats per les muntanyes de la Cantina i de Collabós. La nova ruta -segons Reixach- ha de ser un valor afegit a l'actual bicicarril. Es tracta d'un camí que entra a Lloc Alou (la Vall de Bianya) des de la carretera de les Mates (Olot). Segueix la vora de la N-260 fins al nucli d'Hostalnou. Després continua per la carretera de Sant Pere Despuig i acaba al Molí d'en Solà, al peu del Capsacosta, sense una continuïtat precisa. Això no obstant, té molts usuaris tant ciclistes com caminants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema