Adelais de Pedrolo, activista cultural i filla de l'escriptor Manuel de Pedrolo, serà finalment a la llista de la CUP-Crida Constituent a la demarcació de Girona. De Pedrolo substituirà a l'activista nord-catalana Dolors Serra a qui la Junta Electoral Central ha denegat l'opció de presentar-se a les eleccions del 27 de setembre ja que no té la nacionalitat espanyola. La candidatura va denunciar ahir a través d'un comunicat que els catalans residents a la Catalunya del Nord sense nacionalitat espanyola no puguin formar part de les llistes.

De Pedrolo ocuparà la posició número 16 de la candidatura de la CUP a Girona, una llista que compta amb la presència del cantant de Txarango, Alguer Miquel; l'historiador Xavier Diez; el poeta Narcís Comadira, i la pediatra i activista contra la mutilació genital femenina, Imma Sau. Aquests són alguns dels noms que completen la candidatura electoral per Girona.

En aquest sentit, la CUP-CC va denunciar que catalans de l'altra banda de l'Albera no tinguin l'oportunitat de formar part de les llistes que es presenten al Parlament de Catalunya. Per a la candidatura el moment que es viu a Catalunya és prou transcendent perquè d'altres ciutadans dels Països Catalans puguin participar activament també del nou Parlament i garantir-ne així els seus drets polítics.

De fet, el partit va reivindicar una vegada més la necessitat de treballar per la llibertat política del conjunt dels Països Catalans més enllà de les fronteres administratives actuals i s'ha compromès a fer-ho des del proper Parlament que sorgeixi de les urnes del 27 de setembre.