L'Ajuntament de Serinyà ha comprat l'edifici annex de Can Beia perquè s'utilitzi com a espai per fer-hi tallers, seguint amb la línia imposada per l'equip de govern de prioritzar la vida associativa del municipi. L'alcalde, Josep Antoni Ramon, va destacar a Radio Banyoles la importància que dóna el seu govern a les entitats que organitzen activitats i fomenten d'aquesta manera l'arrelament al poble. En aquest sentit, ja va optar per adequar Can Xerric perquè servís com a espai de lectura i per a la gent gran.

Ara bé, l'adquisició només és una part de tot el projecte perquè quedarà pendent la rehabilitació de l'edifici, de moment no hi ha pressupost. I és que el finançament és una de les principals dificultats amb les quals es troba Serinyà, que en tractar-se d'un municipi petit bona part del seu pressupost depèn dels diners que rep d'altres administracions supramunicipals com la Diputació, la Generalitat o l'Estat. D'aquí que l'alcalde també lamenti la suspensió de la darrera convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) que suposa tenir paralitzades obres significatives del municipi com la remodelació del carrer Tusell.

Al Puosc Serinyà només hi va presentar tres projectes per valor de 450.000 euros. A banda del carrer Tusell també hi havia la pavimentació del camí de l'Era Mananda, que encara és de terra, i la repavimentació del carrer Borriol.