Un total de 481 estudiants s'han matriculat de les proves d'accés a la universitat (PAU) en la convocatòria extraordinària de setembre, nou d'ells són estudiants de l'Institut Obert de Catalunta (IOC). Els examens comencen avui dimecres i continuaran dijous i divendres, en horari de matí i tarda. Les proves es realitzen en les aules de la Facultat de Dret i de l'Edifici Aulari Comú, al Campus de Montilivi de la Universitat de Girona. Aquest dimecres es fan els examens de Llengua castellana i literatura, Llengua catalana i literatura, Anàlisi Musical, Economia de l'empresa, Química, Dibuix tècnic i Literatura castellana. Ja dijous es faran els examens d'Història, Història de la filosofia, Llengua estrangera -anglès, francès i alemany-, Ciències de la terra i del medi ambient, Disseny, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Electrotècnica i Història de l'art. Per últim, el divendres estan previstos els examens de Geografia, Física, Dibuix Artístic, Llatí, Matemàtiques, Biologia, Cultura Audiovisual, Grec, Literatura Catalana i Tecnologia Industrial. Cada examen té una durada d'una hora i mitja.

Les dades de matrícula d'aquest setembre representen un total de 35 alumnes menys que a la convocatòria extraordinaria del setembre de 2014. Aquest juny es van matricular 2.798 alumnes per les proves de la selectivitat, del quals 2.765 es van presentar als examens i 2.632 els van aprovar, un 95,19% del total. El nombre d'aprovats ha millorat respecte el 2014 on es van matricular 2.749 alumnes a les proves del juny, 2.712 es van presentar i 2.536 van aprovar, un 93,51%.

Majoria en la fase general

A nivell de Catalunya hi ha un total de 5.260 estudiants inscrits i hi haurà 22 tribunals, dos d'ells a Girona, 12 a Barcelona, dos a Tarragona i dos més a Lleida. La major part dels estudiants, 3.741 (un 66%), es presenta a les proves de la fase general i a algun dels examens de la fase específica i 1.504 faran només exàmens de la fase específica (990 són estudiants de Batxillerat i 514 de Cicles Formatius de Grau Superior). D'altra banda, 3.351 estudiants que es presenten a les PAU de setembre són de matrícula ordinària.

Un total de 242 persones es presenten per millorar nota i 146 ho fan després de suspendre en anteriors convocatòries. En aquesta convocatòria de setembre, un total de 375 estudiants realitzaran la prova d'aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació infantil i primària. L'alumnat que s'examina de Fase general de les PAU pot complir el requisit de la PAP amb les corresponents matèries de Llengua i literatura catalana i de Llengua i literatura castellana a les PAU.