El vicesecretari general d'Organització del Partit Popular, Fernando Martínez-Maíllo, va reclamar ahir als partits secessionistes que «deixin d'enganyar als ciutadans» perquè «una Catalunya separada d'Espanya seria una Catalunya fora de la Unió Europea». Recordava també les declaracions d'Angela Merkel sobre la qüestió, indicant que la independència «seria un drama per a Catalunya, en termes econòmics, socials i de futur per als ciutadans».

Martínez-Maíllo va assistir ahir a Girona on va reunir-se amb la cúpula del partit provincial i va destacar la rellevància de les declaracions de Merkel perquè «aquí el sobiranisme s'ha dedicat a no explicar i enganyar als ciutadans quan diu que una Catalunya separada d'Espanya estaria a la Unió Europea».

D'altra banda, el president dels populars gironins, Enric Millo, va acusar CDC i ERC d'anar junts per «trencar, separar i enfrontar» i assegura que «al llarg de la campanya electoral demostrarem amb dades contrastades que aquest trencament és negatiu per quelcom tant important per nosaltres com és la recuperació econòmica i la creació d'ocupació».

Millor va fer una crida «a tots els gironins que, com nosaltres, se senten catalans, espanyols i europeus» per tal que el 27-S «no es quedin a casa».