El màrqueting també ha arribat als actes de beatificació. Això és el que es va poder veure amb el pack que rebien els inscrits i convidats a l'acte de beatificació que es va celebrar ahir a la catedral de Girona. D'entrada, tots portaven una bona acreditació penjada del coll i després, abans d'entrar al recinte se'ls entregava un pack del dia.

A dins hi podies trobar un objecte ben curiós. El que podria semblar un paquet de pastilles qualsevol que es pot demanar amb recepta a la farmàcia. La sorpresa però ja era d'entrada el seu nom. "Misericordina, Misericordium". Un caixa que un cop s'obria comptava amb les instruccions d'ús però si s'acabava de remenar s'hi trobava el veritable medicament: un rosari i una estampeta de Jesús.

A les instruccions d'ús escrites en italià s'hi pot veure com en qualsevol medicament: per què serveix la Misericodina; com aplicar-la, com prendre'l, les possibles contraindicacions i d'altres informacions. Per exemple, entre com prendre'l i t'explica que inicialment uè s'ha de fer és resar un Pare nostre, una Ave Maria i el Credo. I després explica què com s'ha d'anar passant el rosari. A l'estampeta, en canvi, està tot més resumit i directament et diu com passar el rosari.

Aquest però no era l'únic que incorporava el pack per anar a la beatificació. En una motixlla tipus esportiva també hi havia un mocador commemoratiu de la diada, un llibre sobre les tres màrtirs, les beates de l'0rde de Sant Josep. Però com que venien religioses d'arreu del món també hi havia, un mapa de Girona perquè no es perdessin i també un tríptic - resum de la vida de les tres beates per tal de posar-se al dia.

A l'hora de la cerimònia els qui estaven dins la catedral també es van trobar tota la missa i la beatificació escrites en un petit llibret. Així, si algú es perdia o volia seguir els càntics, es podia anar seguint el què deia el cardenal Angelo Amato i els altres protagonistes.

Els diners recaptats fruit de la inscripció en tots els actes de la beatificació van a parar a les entitats que treballen per la persecució religiosa a Síria i per la crisi migratòria del Mediterrani. Cal recordar que els actes d'homenatge van començar divendres amb una acollida dels pelegrins al Palau de Congressos de Girona i acaben avui a Gandia.