La Principal de la Bisbal va emocionar el públic olotí amb un repertori de les millors cançons dels millors cantants de tots els temps. En una combinació de veus, música i imatges, l'orquestra va fer volar la gent que omplia la plaça Major per damunt d'un fil de cançons europees i catalanes de sempre i, també, d'ara. El públic, agraït, els va dedicar ovacions i picades de mans de les que fan història. El concert va ser l'acte principal del dilluns de festes. Un dia que va començar amb el mercat setmanal i no es va tornar a elevar fins avançada la tarda.

Primer van ser els participants del XVII Campionat del Món de Llançament de Pinyol d'Oliva, a la plaça Rector Ferrer. Molts nens i nenes van menjar una oliva per poder llançar el pinyol. Primer havien d'encertar i llançar-la dins d'un petit recipient de terra i després mirar qui allargava més. A la mateixa hora va tenir lloc el segon campionat de pedra, paper i tisora. La competició va omplir la plaça del Mig de gent amb barrets d'un color verd elèctric.

La tarda va tenir molta dedicació a la mainada. Al Teatre Principal va tenir lloc l'espectacle infantil Lari Popins. El mag va convèncer la majoria d'espectadors del fet que si ha arribat a mag és perquè la seva mare és Mary Poppins.

Un dels objectius de la Comissió de Festes ha estat omplir les tardes d'activitats. Per així complimentar el públic familiar que visita el centre d'Olot les tardes de festa. l'instrument són els concerts al peu de la font. Són com el rebedor de la festa per la gent que acaba d'arribar. Ahir van actual Quartet de Bianya i Halldor Mar.