De 208 milions d'inversió el 2010 a les comarques gironines a només 50 durant aquest 2015. El cap de llista del PSC a Girona, Rafael Bruguera, va denunciar ahir un descens del 76% en les inversions de la Generalitat a Girona entre el 2010 -últim govern de Montilla- fins l'actualitat, en mans de Convergència.

Bruguera va subratllar que, malgrat que la crisi econòmica ha fet reduir les inversions a tot arreu, la caiguda ha estat especialment important a les comarques gironines, ja que el 2010 rebien el 6,6% de les inversions de la Generalitat a Catalunya i aquest 2015 només han tingut el 5,3%. Tenint en compte que la població gironina representa el 10% de Catalunya i el PIB gironí també suposa el 10%, Bruguera creu que el govern de Mas ha posat «poca atenció» a Girona. De la mateixa manera, també va advertir que durant els governs socialistes d'entre 2004 i 2010 es va invertir una mitjana de 403 euros per habitant a Girona, mentre que des de 2011 fins l'actualitat han estat només 133.

En el primer dia de curs, Bruguera va denunciar que, després del Govern de Mas, a Catalunya hi ha 30.000 alumnes més però 1.500 mestres menys, i va considerar que l'educació «no ha estat una prioritat» per a Convergència. També va denunciar que a les comarques gironines s'han perdut més de 10.000 llocs de treball des de que governa Mas i que han crescut les llistes d'espera als hospitals, mentre que hi ha 5.600 persones en risc d'exclusió social i 12.000 infants amb dificultats per poder fer, almenys, un àpat calent al dia.

Per això, va subratllar que els socialistes proposen tres actuacions principals a les comarques gironines. La primera és la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball a través de sectors com la cultura, el turisme i les infraestructures, tot advertint que, si Catalunya queda fora d'Europa, els aranzels faran perdre competitivitat a les empreses. En segon lloc, creu que cal redreçar els «retrocessos» de l'Estat del Benestar i aturar la privatització de centres sanitaris, mentre que en tercer lloc defensa que cal potenciar l'ordenació territorial a les comarques gironines.