La cursa solidària Oncotrail que organitza l'Oncolliga Girona aspira a recaptar més de 80.000 euros que es destinaran a la lluita contra el càncer. La tercera edició de la iniciativa, que es celebrarà els dies 3 i 4 d'octubre a Palafrugell, comptarà amb la participació de 79 equips i uns 600 corredors, gairebé el doble que l'any passat. En l'edició del 2014, 55 equips amb 330 esportistes van sumar 63.000 euros.

Per poder participar a l'Oncotrail cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. Els diners recaptats, va explicar ahir el responsable de l'organització de la cursa, Lluís Comet, es dedicaran a la recerca de l'ICO Girona i a millorar l'assistència als malalts oncològics dels hospitals de Girona, Palamós i Figueres.

Entre els objectius d'aquest any hi ha millorar la sala d'espera del Trueta i canviar els llits de la vuitena planta, a més de proporcionar nous aparells de presoteràpia a l'hospital de Palamós.

Sota el lema «Suma't al repte», l'Oncotrail -que compta amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l'Agrupació Excursionista Palafrugell- proposa un recorregut circular amb sortida i arribada a Palafrugell. Els equips, formats per un mínim de sis persones i un màxim de vuit, hauran de cobrir els 100 quilòmetres del recorregut en un temps màxim de 30 hores.

Entre 150 i 200 voluntaris donaran assistència als atletes.

Girona patrocina dos equips

En aquesta edició, l'Ajuntament de Girona ha decidit sumar-se a la cursa patrocinant la participació de dos equips. Es tracta de l'equip Ciutat de Girona, integrat per corredors del Club Trail Running Girona, i Girotrail Emociona, format un equip mixt de treballadors i treballadores de la Policia Municipal de Girona.

Toti Bes, atleta de l'equip Ciutat de Girona, va destacar l'oportunitat de participar en un repte que «reflexa el repte dels malalts de càncer, per la lluita i la perseverància». «Com en les curses de llarga distància, només es guanya amb voluntat i resistint; és una ultramarató», va insistir, afegint que, malgrat que es tracta d'una cita solidària, presenta un alt nivell de competició i un recorregut molt atractiu, vorejant la Costa Brava i les Gavarres.

Per la seva banda, Puri Cosgaya, de l'equip Girotrail Emociona, va ressaltar la importància de participar en la cita solidària per mostrar als ciutadans que tothom hi pot col·laborar.