La comarca de la Garrotxa mostra la seva solidaritat amb la població refugiada víctima dels conflictes armats de la Mediterrània. Davant la greu crisi humanitària que es viu a Europa, ahir, en el decurs del Consell d'Alcaldes celebrat al Consell Comarcal de la Garrotxa, els representants municipals van consensuar una moció de suport en la que es declara la Garrotxa territori d'acollida.

Els alcaldes van manifestar la seva voluntat de, arribat el moment, ajudar a aquelles persones demandants d'asil que puguin arribar a la comarca. També es va acordar que fos el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa qui dónes suport als municipis en matèria d'acollida a la població refugiada.

Així mateix, la moció elaborada pel Consell Comarcal de la Garrotxa, realitzada en base a les aprovades per les entitats municipalistes Associació Catalana de Municipis (ACM) i Federació de Municipis de Catalunya (FMC), recull, segons va informar el Consell en un comunicat, la possibilitat que cada ajuntament pugui fer una aportació econòmica voluntària al Fons Català de Cooperació. Que estarà destinada a l'ajuda immediata als refugiats, doncs la greu situació que ja viuen aquestes persones empitjorarà amb el pas dels dies i les previsions meteorològiques.

En aquest punt, el president del Consell Comarcal, Joan Espona, va remarcar el deure moral de ser solidaris tant a nivell individual com municipal, davant d'emergències humanitàries com la que viu la població siriana