Dels 887 equips de tot Espanya que van presentar els seus projectes a la segona edició dels Premis Repte Emprèn que impulsa l'Obra Social La Caixa, cinc equips de 21 alumnes han estat els guanyadors, que han viatjat del 10 al 20 de juliol a Silicon Valley, el principal focus dels Estats Units en innovació, emprenedoria i desenvolupament tecnològic. Un equip guanyador el conformen cinc alumnes de quart d'ESO del Centre Escolar Empordà de Roses, que han conegut espais, maneres de treballar i poder participar en workshops.

Tanmateix, el gran objectiu dels Premis Repte Emprèn són d'àmbit empresarial i també social, als que els alumnes s'han enfrontat durant la seva estada a Silicon Valley. Solucions convertides en nous i transformadors projectes, aplicacions i metodologies, que es van presentar ahir a CaixaForum Madrid. Un acte que va presidir la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Duran.

Fundació everis, Eurest, SegurCaixa Adeslas, HP i l'Obra Social La Caixa són els cinc partners en els Premis Repte Emprèn. Cada equip va exposar ahir solucions als reptes que van proposar els partners abans del viatge: en el cas del grup de Roses, sobre la seva App mòbil per implicar els joves en el ?disseny del seu futur.