L'Ajuntament de Besalú ha anunciat la subhasta d'una parcel·la situada al carrer Garrotxa. És un tereny de 895 m2, pel qual han posat un preu de sortida de 151.505 €. La idea -segons la tinent d'alcalde Fina Surina- és que els diners serveixin per eixugar el deute municipal i pagar inversions. Segons ella, el solar s'ha posat en vàries ocasions a la venda, però no ha estat fins aquesta darrera quan han aparegut persones interessades. Ha opinat que l'interès és un senyal més d'un canvi de perspectiva econòmica global. El solar té espai per fer-hi un o dos habitatges i està situat a la zona del poble on es concentren tots els serveis: pavelló poliesportiu, camp de futbol, piscina i institut-escola, entre d'altres.

Ha explicat que és una àrea, on hi ha la major part dels habitatges de nova construcció de la localitat. Un cop van estar acabades les edificacions del grup del Mont, el barri de Racolta i can Ring, la zona del costat del nucli històric es va omplir de cases i pisos. En aquesta àrea ja hi havia l'Escola Salvador Vilarrasa (1935). Més tard, hi van fer els camps d'esport, la piscina i el pavelló.

Accés sud al nucli històric

Surina ha explicat que en el proper ple preveuen aprovar el plec de condicions per l'adjudicació de la millora dels accessos al nucli històric des de Banyoles. És a dir fa poc van adequar dos espais d'aparcament del costat de la carretera. Es tractava de zones que quan hi havia moltes visites ja servien d'aparcament improvisat, però en ocasions hi havia aigua i fang.

Ara, el que queda per fer és l'aparcament de darrere de l'Oficina de Turisme a tocar del pont medieval i el carrer que condueix fins a l'entrada del pont. Com que es tracta d'una intervenció de necessitat, la Generalitat hi ha atorgat una subvenció del programa Foment del Turisme.

Quan l'actuació estigui acabada, l'Ajuntament hi preveu fer una zona d'autocaravanes. Serà l'únic servei d'aquest tipus a la Garrotxa i tindrà la finalitat d'atraure a Besalú un dels sistemes de turisme que més ha progressat en els darrers anys a Europa. Les zones d'autocaravanes propicien el subministrament d'aigua potable, l'extracció d'aigües brutes i l'accés als combustibles als viatgers.

Surina també ha qualificat d'inminent l'inici de les obres de millora i afermament del Pont Nou, el de l'entrada per Banyoles, que es veu des del pont medieval.