L'enginyer industrial gironí Marc Masó ha estat reconegut en la darrera edició del Word Energy Engineering Congress (WEEC), un congrés dedicat a l'enginyeria energètica i que va reunir a Orlando més d'un miler de participants d'arreu del món.

La distinció Legends in Energy reconeix la trajectòria professional i l'entrega l'associació americana Association of Energy Engineers (AEE), un ens amb més de 16.000 associats i presència a 89 països. L'AEE promou la qualificació i especialització en energia a nivell professional i és, de fet, l'associació d'enginyers energètics de més prestigi a nivell mundial.

Durant el congrés, celebrat a principis de mes, es va distingir una trentena de professionals de diversos països amb el Legends in Energy.

El WEEC se centra en l'enginyeria energètica des del punt de vista empresarial, no de la recerca, i els participants hi exposen les seves experiències per a optimitzar recursos.

Masó, que és enginyer industrial per la Universitat de Girona i soci de Proisotec Energia, una consultoria energètica de Cornellà del Terri dedicada a optimitzar el consum energètic dels edificis industrials i del sector terciari, va ser seleccionat per a presentar una ponència al congrés d'Orlando, una cita que va reunir, entre d'altres, els responsables energètics de Disneyworld i va comptar amb sessions plenàries de l'exsecretària d'estat nord-americana, Condolezza Rice.

L'exposició d'un cas gironí

En la seva ponència, el gironí va presentar un dels projectes de la consultoria centrat en la gestió energètica integral d'un edifici residencial de lloguer social per a gent gran a Girona.

Iniciat fa tres anys, el treball se centra a explicar el tipus de gestió d'aquest edifici amb 120 pisos per aconseguir que un sector desafavorit, amb pocs recursos i afectat per la pobresa energètica pugui pagar una factura més reduïda per l'energia que consumeix.

Durant el Word Energy Engineering Congress, a més, va ser un dels seleccionats per participar en un meet&greet amb Condolezza Rice, un acte privat al qual van assistir una cinquantena de persones.