La diputada d'Unió al Congrés per Girona, Montse Surroca, va registrar ahir una pregunta per instar el Govern espanyol a quantificar la inversió que ha fet a les estacions de tren gironines en l'actual legislatura. Surroca també va demanar a l'Estat, a través d'una altra pregunta, que concreti si preveu fer millores a l'andana de Celrà. La diputada va fer aquesta doble petició just una setmana després que una dona i un nadó resultessin ferits quan baixaven del tren a Celrà.

Per això, Surroca va sol·licitar ahir a l'Executiu del PP que xifri per escrit la inversió, de manera desglossada, que s'ha destinat a les diferents estacions de tren de la demarcació de Girona en aquesta legislatura. També va manifestar la necessitat de reduir el desnivell entre el tren i l'andana a Celrà; una situació que hauria causat la caiguda de fa una setmana de la dona i el nadó. Per tant, Surroca va consultar al Govern si contempla elevar la totalitat de l'andana de Celrà, ja que només es troba alçada la part central del paviment.

El cas és que Adif va fer millores a l'andana de Celrà el 2007, quan va apujar la part central per facilitar l'accés al tren. Pel que fa a la resta de l'andana, a la zona on es va produir l'incident de dimecres de la setmana passada, Adif només ha explicat que es planteja alçar-la en funció de la disponibilitat pressupostària.

De moment, en paral·lel, Adif ja ha començat aquesta setmana les millores en l'accessibilitat de l'estació de tren convencional de Figueres. Les obres, amb un cost de 630.000 euros i un termini d'execució d'uns 10 mesos, consisteixen a instal·lar dos ascensors a les andanes 1 i 2 amb l'objectiu de facilitar el trànsit de persones amb discapacitat. També Adif fa millores a les escales existents d'accés al pas inferior de l'estació.

Una altra de les actuacions a l'estació de tren de Figueres és apujar l'alçada de les dues andanes en un tram d'uns 200 metres per facilitar l'accés. També fer un sanejament exterior de l'estació amb millores en l'evacuació de l'aigua, per evitar inundacions en el cas d'episodis de pluges intenses. Les obres es porten a terme per fases i per això no obliguen a alterar el funcionament habitual de l'estació.