Un educador social procurà apaivagar les estridències de la mainada i dels adolescents que a l'estiu romanen a les places d'Olot fins altes hores de la nit i pertorben el son dels veïns. Ho va anunciar Josep Berga (regidor responsable de Serveis a les Persones) al darrer ple. Berga (CiU) va exposar: «Com una de les novetats més destacables en l'àmbit de Benestar Social tenim la creació de la figura d'un educador de carrer que durant els mesos d'estiu treballi sobretot als vespres, quan els escolars generen més problemes».

Va precisar: «Els nanos, els infants i els joves quan no tenen escola estan fins molt tard a les places». Segons va dir: «Això ens provoca moltes queixes veïnals, però no ens sembla un tema a tractar policialment». En conseqüència va resoldre: «Ens sembla un tema que s'ha de tractar des de la professionalitat d'un educador i hem creat aquesta figura».

Jugar a pilota de nit

En plens anteriors, Berga havia definit alguns dels problemes creats per la mainada. Havia posat l'exemple d'un nen o un grup de nenes embolicats a jugar a pilota ja ben entrada la nit.

El regidor va explicar la decisió de la creació de la figura d'educador de mainada a les places en el decurs de la presentació de les novetats del pressupost destinat a Benestar Social.

Com a novetats també va informar del compromís amb els drets de les persones. «Ens sembla que hem de donar suport -va considerar- a totes les iniciatives d'aquest àmbit». Va precisar: «llibertat de gènere, actuar contra la violència, contra el racisme, contra la llibertat sexual, i contra l'activitat religiosa».

En referència a la gent gran encara amb vitalitat, va explicar: «Hi ha un altre col·lectiu de gent gran». Berga va posar en situació: «Dediquem molts de recursos a la gent gran amb problemes de dependència, però ens oblidem moltes vegades de la gent gran activa».

En aquest sentit, va resaltar que el cartipàs compta amb una regidoria específica per a la gent gran activa. Va considerar: «Encara tenen molt per aportar». Va indicar que la nova regidoria ha estat dotada amb 127.000 € per al 2016.

El pressipost destinat a les persones també compta amb convenis de barris i entitats socials. El més destacat és la inversió de 150.000 € per dur a terme el Pla del Barri de Sant Miquel.