La nova data va quedar pendent després que el Jutjat Penal número 5 de Girona acceptés suspendre la vista de l'expresident de la Diputació de Girona i exalcalde de Salt, Jaume Torramadé, i l'exassessora d'Unió, Minerva Amador, perquè l'advocat d'aquesta tenia un judici pendent a l'Audiència Nacional els mateixos dies que estava prevista aquesta causa -22 i 23 d'octubre-. Ara, el jutjat ja ha traslladat a les parts la nova data, 14 i 15 d'abril de 2016.

L'advocat de l'exassessora, Joaquim Bech de Careda, va sol·licitar ajornar el judici perquè havia de celebrar una causa a l'Audiència Nacional amb un client que havia estat tres anys empresonat de forma preventiva per la seva implicació en la venda fallida de 248 quilos de cocaïna. En tractar-se d'una vista amb una persona empresonada es tractava d'un cas prioritari i, per tant, no hi havia inconvenient a ajornar el judici de l'expresident de la Diputació.

Aquest canvi de dates suposa que hauran passat gairebé tres anys i mig d'ençà que presumptament Torramadé va fer tocaments a l'exassessora durant el sopar d'inici de campanya electoral autonòmica de l'any 2012.

El canvi de dates no altera cap altra circumstància. La fiscalia segueix reclamant a Torramadé 3.600 euros de multa i el pagament d'una indemnització de 1.000 euros pels ?danys morals a l'assessora. L'acusació particular sol·licita dos anys de presó i 20.000 euros d'indemnització. La defensa, Manel Mir, entén que els fets denunciats no han passat -els 11 comensals del sopar neguen haver vist res- i demana absoldre el seu client.

Han calgut tres anys perquè el cas arribés a judici en aquestes condicions -inicialment es va entendre que era una falta però l'Audiència va obligar a instruir-lo com a delicte-.

Al marge d´això, també hi ha la denúncia per extorsió que Torramadé va interposar contra l´exassessora perquè, segons indica, va reclamar-li 50.000 euros a canvi de denunciar-lo per assetjament sexual.