Simulacre d'accident d'un comboi del cremallera de Núria, a l'interior del túnel del Roc del Dui, a Queralbs. L'exercici es va fer ahir i va consistir en un sinistre amb tres persones ferides -una de greu i dos de menys greus-, i es van haver d'evacuar la resta de passatgers. Per dur a terme l'evacuació van comptar amb un comboi de socors de FGC, que va servir tant per desplaçar material i operatius al lloc, com per traslladar il·lesos i ferits a l'estació de Queralbs.

Un cop detectada l'emergència, el maquinista va alertar al seu centre de control, i immediatament es va fer la trucada al telèfon d'emergències 112 i es van activar tots els recursos. Un cop activat el Pla d'Autoprotecció del Túnel es va avisar també al Centre d'Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil. Els Bombers van participar al simulacre amb vehicles dels parcs de Ripoll, Camprodon i Ribes de Freser, i els Grae d'Olot, a més del cap i el sotscap de guàrdia. La tasca dels Bombers va consistir a ajudar en l'evacuació de les persones ferides i traslladar-les a un tren llançadora que haurà accedit al lloc de l'accident transportant els bombers i l'equipament tècnic necessari per dur a terme l'atenció als ferits.

Per part dels Mossos hi van treballar quatre efectius de la comissaria del Ripollès; sis efectius de la Unitat de Muntanya; i dos efectius al Centre de Comandament Avançat. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va mobilitzar tres unitats i cinc professionals del SEM. Un cop feta la recepció dels ferits, se'ls va avaluar i estabilitzar. Seguidament van ser traslladats a l'hospital de destí més adient, segons la seva patologia. Protecció Civil de la Generalitat va mobilitzar un tècnic dels serveis territorials de Girona i un tècnic del servei de Logística i Operativa Territorial (LIOT), que van fer d'observadors. Diversos voluntaris de Protecció Civil de Ripoll i membres de FGC també van participar-hi.