Un solar buit al barri de la Farga de Banyoles, propietat d'una entitat bancària, acollirà un aparcament gratuït i provisional fins que es construeixin els pisos que hi estan prorjectats. L'Ajuntament ha arribat a un acord amb la propietat d'aquests terrenys, que implica un pagament anual de 5.000 euros mentre s'utilitzi com a espai per a aparcar-hi vehicles.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha qualificat de «simbòlica» -en declaracions a Ràdio Banyoles- l'aportació anual de 5.000 euros per part del Consistori, ja que tan sols el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) ja en suposen 2.000. El batlle també va explicar que aquest aparcament permetrà resoldre la manca de places de pàrquing al barri banyolí de la Farga i que s'ha seguit un model ja aplicat en casos anteriors, com ara al carrer Sant Martirià, al darrere de l'escola Baldiri Reixac o en un solar proper al Club Natació on s'hi havia de construir un hotel i en el qual, recentment, els seus propietaris van prohibir que es continuï utilitzant per a aparcar-hi cotxes.

En el cas del terreny de la Farga -d'una extensió propera als 2.500 metres quadrats-, els pisos que hi estan projectats estan encallats des del 2007, segons informa la mateixa emissora municipal.